Λ. Αυγενάκης: «Ο κ. Σπρίτζης «κερνάει», αλλά ο λαός πληρώνει το λογαριασμό».

21.10.2015

 

 

Προσπάθεια του Υπουργείου Μεταφορών είναι να παραμείνει σταθερή η τιμή στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τη χρήση των αστικών συγκοινωνιών τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

 

 

 

Υπογράμμισε μάλιστα ότι εκπονείται μια «σοβαρή μελέτη» σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, «προκειμένου να μείνουν σταθερές οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών και να μπει ο Φ.Π.Α μόνο στα εισιτήρια» και πρόσθεσε ότι: «Περιμένουμε από τις υπηρεσίες τη μελέτη για να δούμε πόσο θα αυξηθεί το εισιτήριο και αν βγαίνει αυτό το μοντέλο».

 

 

Τέλος ξεκαθάρισε ότι για τα ΑμεΑ και τους ανέργους θα εξακολουθήσει να υπάρχει ατέλεια.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο μελετά αύξηση του εισιτηρίου στην απλή διαδρομή και ενώ δεν ξεκαθαρίζεται εάν θα γίνουν αυξήσεις στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

 

 

 

Ο Λ. Αυγενάκης

 

 

 

Ο υπεύθυνος του Τομέα υποδομών της Νέας Δημοκρατίας Λ Αυγενάκης άσκησε σκληρή κριτική στον κ. Σπίρτζη τονίζοντας ότι: «Δυστυχώς, η επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να επιβάλλει φορολόγηση στις μεταφορές με ΦΠΑ 23% από 13%, που μάλιστα ισχύει από τον Σεπτέμβριο, καθώς και η επιβάρυνση των αστικών συγκοινωνιών από την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών που ίσχυσε με την επιβολή του ελέγχου κεφαλαίων το καλοκαίρι του 2015 με πάνω από 10 εκατ. ευρώ, έχουν οδηγήσει στην ανάγκη αναπροσαρμογής των τιμών των εισιτηρίων προς τα πάνω».

 

 

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο κ. Σπίρτζης συνεχίζει να διαψεύδει τον εαυτό του: μέχρι πρότινος διαβεβαίωνε πως οι μετακινούμενοι δεν θα επιβαρυνθούν από την αύξηση του Φ.Π.Α στις μεταφορές, ενώ οι υποσχέσεις που έδινε μέχρι προ ολίγων ημερών, ότι δεν θα αυξηθεί η τιμή στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, τώρα μετατράπηκαν σε «μελέτη για να δούμε πόσο θα αυξηθεί το εισιτήριο και αν βγαίνει το μοντέλο».

 

 

Καταλήγοντας ο κ. Αυγενάκης είπε: «Ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων για να καλυφθούν τα ελλείμματα των αστικών συγκοινωνιών, δίχως να διευκρινίσει το ύψος της αύξησης! Αφού έκανε τον «κουβαρντά» με τις δωρεάν μετακινήσεις τις ημέρες του δημοψηφίσματος, αφού εξάντλησε το λαϊκισμό με την ανοχή -αν όχι υποστήριξη-  στο κίνημα «δεν πληρώνω», αφού προσπάθησε να φανεί «γενναιόδωρος» με δωρεάν μετακινήσεις ακόμη και των τουριστών τις πρώτες ημέρες επιβολής των κεφαλαιακών ελέγχων που επιβλήθηκαν με ευθύνη της κυβέρνησής του, τώρα έφθασε η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός αυξάνοντας τις τιμές των εισιτηρίων και, ενδεχομένως, και των καρτών απεριορίστων διαδρομών.

 

 

Ο κ. Σπρίτζης «κερνάει», αλλά ο λαός πληρώνει το λογαριασμό».