Μάγεψε η Παιδική Χορωδία του ΚΕΔ Οινοφύτων

30.6.2016

Πλημμύρισε ήχους και παιδικές χαρούμενες μελωδίες το Ανοιχτό Θέατρο Οινοφύτων το βράδυ της Τετάρτης, 29 Ιουνίου, από την Παιδική Χορωδία του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων.

Τα παιδιά και η ορχήστρα υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Στέφανου Καρδιόλακα μάγεψαν όσους πιστούς ανηφόρισαν στο μικρό γραφικό θεατράκι για να απολαύσουν κάτι το διαφορετικό. Τη θεραπευτική  δύναμη της μουσικής από παιδικές φωνές που βλέπουν τη ζωή με άλλο μάτι. Με το άδολο μάτι της αισιοδοξίας και της ελπίδας. Της δημιουργίας και της υπόσχεσης ότι το μέλλον μπορεί να είναι καλύτερο. Άλλωστε η μουσική είναι ένα σύμβολο ψυχικής έμπνευσης και ανάτασης. Και τα οφέλη από την ενασχόληση με τη μουσική είναι πολλαπλά τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Η παιδική χορωδία μας ταξίδεψε στους κόσμους των συναισθημάτων και μας επανέφεραν στην παιδική αθωότητα με μια γλυκύτητα μοναδική που αφήνει αναμνήσεις πως ο κόσμος μπορεί να είναι διαφορετικός αν αλλάξουμε κουλτούρα και τρόπο σκέψης.

Η Παιδική Χορωδία του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2015 και η πρόοδος της είναι εμφανής. Ήταν απολαυστική, καθώς ερμήνευσε κομμάτια καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών.

Την Χορωδία πλαισίωνε η ορχήστρα από τους καταξιωμένους μουσικούς:

ΚΑΡΑΧΟΥΤΗ  ΒΑΣΙΛΗ: ΜΠΑΣΟ
ΚΛΕΙΔΑ  ΔΗΜΗΤΡΗ: ΠΛΗΚΤΡΑ
ΜΑΣΤΟΡΑ  ΔΗΜΗΤΡΗ: ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ  ΣΤΑΥΡΟ: ΤΥΜΠΑΝΑ
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΦΑΙΗ: ΚΡΟΥΣΤΑ
ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ: ΚΙΘΑΡΑ

Ξεχωριστή νότα στη βραδιά έδωσαν οι μαθητές του Γιώργου Ξουλόγη, στο πιάνο, ενός συνθέτη  μουσικού με σπουδαίες σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Πρόκειται για τους μαθητές:

 Αχιλλέα Μπαντέκα, ο οποίος  ερμήνευσε το παραδοσιακό τραγούδι  «πέρα στους πέρα κάμπους».

Ελένη Ράπτη, η οποία ερμήνευσε  «τα κύματα του Δουνάβεως». του Richard Strauss.

Άννα Χρυσούλα, η οποία ερμήνευσε  «την λίμνη των κύκνων» του P.I. Tchaikovsky.

και Άγγελος  Μακρής, ο οποίος ερμήνευσε την  « serenata»  του  Schubert

Η εκδήλωση έκλεισε με την Υπεύθυνη του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων κα Σοφία Λιάπη να απονέμει αναμνηστικές πλακέτες στους συντελεστές της βραδιάς Στ. Καρδιόλακα, Γ. Ξουλόγη,  και Δ. Κλειδά.

ΚΕΔ 1

ΚΕΔ 3

ΚΕΔ 4

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΔ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ