Μάγεψε ο «Ερωτόκριτος» κάτω από τα πλατάνια στη Μαλακάσα

 

Μια μαγευτική βραδιά μας χάρισε ο Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Μαλακάσας «Φύση & Δράση», το βράδυ του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου 2018, στην πλατεία του χωριού, κάτω από τα πλατάνια.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αγγελική Φατσή καλωσόρισε τον κόσμο και προλόγισε το εξαιρετικό πρόγραμμα που ακολούθησε.

Το Μουσικό Συγκρότημα «Αραθηναίοι» μας κράτησε συντροφιά με ένα μουσικό πρόγραμμα-αφιέρωμα στο Βιτσέντζο Κορνάρο με αποσπάσματα απ’ το έργο του «Ερωτόκριτος».

Στο υπέροχο αυτό μουσικό ταξίδι τους λυρικούς ήχους και στίχους του Ερωτόκριτου και το Κρητικό τραγούδι με παραδοσιακό άρωμα, διαδέχονταν  το Έντεχνο, το Κρητικό τραγούδι με παραδοσιακό άρωμα και το παλιό Ρεμπέτικο τραγούδι.  Ξεχωριστή νότα έδωσαν στη μουσική βραδιά τα ακούσματα από τρίχορδα, Ταμπουρά (Σάζι) και Κρητική Λύρα.

Στο υπέροχο αυτό αποτέλεσμα συνέβαλλαν οι ηθοποιοί Νίκος Τουρνάκης με τη λύρα του, στο αναλόγιο στο ρόλο της Αρετούσας η Κατερίνα Ιατρίδου και επίσης τα μέλη του συλλόγου Αθηνά Δαλλιάνη Λευτέρης Τσιώτας και Νεφέλη Περήφανου.

Όλα τα μέλη του Συλλόγου, υποδέχθηκαν φιλόξενα όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ανάμεσα τους ο επικεφαλής της παράταξης “Δυναμική Πολιτεία” κ. Γιώργος Γιασημάκης με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Άγγελο Χατζηιωάννου, ενώ τα σουβλάκια, το κρασί και οι μπύρες έρεαν άφθονα.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλλαν για την εξαιρετική προσπάθεια και το ποιοτικό αποτέλεσμα.

Η «Άποψη τώρα» ευχαριστεί πολύ τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μαλακάσας κ. Ευάγγελο Γκουζούνη και τα μέλη, καθώς και όλα τα μέλη του Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Μαλακάσας «Φύση & Δράση» για τη ζεστή φιλοξενία.

Από την εκδήλωση δεν έλειψε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Νέων Παλατίων. κ. Αντώνης Καζαμίας, που πάντα προσφέρει τις υπηρεσίες του, όπου χρειαστεί, σαν ακούραστος στρατιώτης.