Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε…

4.2.2016

O Θανάσης Παπαθανασίου και o Μιχάλης Ρέππας διασκεύασαν και σκηνοθετούν το αστυνομικό θρίλερ του Ρομπέρ Τομά  “Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε”. Στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη,  στην οδό Πατησίων.

Το έργο έκανε μεγάλη επιτυχία  όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του ΄60 στο Παρίσι και τράβηξε το ενδιαφέρον του Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο οποίος εξασφάλισε τα δικαιώματα του έργου για να το κάνει ταινία, η οποία δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Η υπόθεση του έργου:

Το έργο διαδραματίζεται στα μέσα της δεκαετίας του ’50 σε ένα ορεινό θέρετρο στη Γαλλία. H Κατρίν (Κάτια Δανδουλάκη) δηλώνει στην αστυνομία την εξαφάνιση του άντρα της. Μετά τρεις μέρες απουσίας του συζύγου έρχεται στο σπίτι της ο αστυνομικός επιθεωρητής (Τάσος Χαλκιάς) να της ανακοινώσει ότι οι έρευνές του απέβησαν άκαρπες. Και τότε ξαφνικά έρχεται στο σπίτι ο εξαφανισμένος σύζυγος (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος). Αλλά η Κατρίν δεν τον αναγνωρίζει. Της είναι τελείως άγνωστος. Αντίθετα ο σύζυγος σοκάρεται από την αντίδραση της και φωνάζει την ιδιοκτήτρια του σπιτιού (Ελένη Κρίτα) η οποία τον αναγνωρίζει. Ο γρίφος περιπλέκεται διαρκώς όταν εμφανίζεται ένας εκκεντρικός πελάτης του συζύγου (Παντελής Καναράκης) και μια ιδιόρρυθμη ρουμάνα νοσοκόμα (Τζόυς Ευείδη) σε ένα αστυνομικό μυστήριο που δεν ξεδιαλύνεται παρά μόνο την τελευταία στιγμή του έργο με ένα φινάλε που αποκλείεται να μαντέψει και ο πιο έμπειρος θεατής αστυνομικών έργων.

Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Τάσος Χαλκιάς
Τζόϋς Ευείδη, Ελένη Κρίτα, Παντελής Καναράκης
.

Συντελεστές
Διασκευή-σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου-Μιχάλης Ρέππας

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: ‘Εβελυν Σιούπη

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων

Τετάρτη, λαϊκή απογευματινή, 19:30

Πέμπτη, Παρασκευή 21:00

Σάββατο, λαϊκή απογευματινή 18:00, βράδυ 21:15

Κυριακή 17:45

 Τιμές εισιτηρίων: 20, 16, 13

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες με το διάλειμμα