«Μάργαρον»… 22+1 ποιήματα του Αθανάσιου Γραμμένου που θα σας ταξιδέψουν

Την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Μάργαρον»,  από τις εκδόσεις  Καμπύλη, παρουσίασε, χθες το βράδυ, σε μια πολύ ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα, στο ξενοδοχείο Grand Hyatt, ο Δρ.  Αθανάσιος Π. Γραμμένος δίνοντας μας μια άλλη πτυχή των αναζητήσεων και προβληματισμών του.

Ο Αθ. Γραμμένος είναι  γνωστός για την σπουδαία ακαδημαϊκή πορεία του, την επιστημοσύνη του εν γένει, ως  διεθνολόγος, μέσα από την έντονη συγγραφική δράση του. Χθες  μας αποκάλυψε και μια άλλη δημιουργική πλευρά του εαυτού του. Την ποιητική. Τον χορό των λέξεων, όπως αυτές αναβλύζουν από την εσωτερική, ψυχική διεργασία του. Τον εσωτερικό του κόσμο. Τις ευαισθησίες, τα βιώματά του, τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς του, που αναδεικνύουν έναν άνθρωπο ανοιχτό στις προκλήσεις, αντισυστημικό, που μπλέκει και μπλέκεται με την ύπαρξη της ζωής ενός έθνους με ιστορική συνέχεια για να φτάσει στην υπαρξιακή πτώχευση ίσως και χρεοκοπία.

Η ποιητική προσπάθεια του Αθ. Γραμμένου αναζητά την αλήθεια διαχρονικά Από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, την εποχή της ψηφιοποίησης.  Μέσα από τα 22+1 ποιήματα του «Μάργαρον», αναζητείται η αλήθεια μέσα από τα δύσβατα μονοπάτια της. Στροβιλίζονται ιδέες και στοχασμοί, παραδομένα στο ατέρμονο ταξίδι της ενσυναίσθησης… Ο ποιητής προσδοκεί να αφυπνίσει και να επαναπροσδιορίσει το αύριο, όπως αυτό αναδύεται μέσα από άλλους όρους και προοπτικές.

Ο «μοναχιώτης» ταξιδευτής,  λοιπόν, μας μεταδίδει αυτή την αισιοδοξία, μέσα από την όποια απαισιόδοξη ματιά της ζωής με τούτα τα λόγια στο εισαγωγικό σημείωμά του «Αν ο σταυρωτός βίος της ζωής είναι η νομοτέλεια η  αναστάσιμη οδός είναι η μακροθυμία  κι ο Λόγος γεννήθηκε στο παραπέτασμα της ελπίδας».

Για την ποιητική συλλογή του Αθανάσιου Γραμμένου μίλησαν με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια η Δημοσιογράφος  Βίκυ Χαντζή, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών  Σπ. Μπιμπίλας, ο τραγουδιστής και μουσικοσυνθέτης  Κ. Μπίγαλης και ο Διευθυντής των εκδόσεων «Καμπύλη» Κώστας Σκηνιώτης, οι οποίοι διάβασαν ποιήματα που βιβλίου που συγκίνησαν και καθήλωσαν το κοινό.

Την εκδήλωση συντόνισε και μίλησε για την επιτυχημένη πορεία Αθανάσιου Γραμμένου, η δημοσιογράφος και εκδότρια της «Άποψη τώρα» Σοφία Μπασκάκη.