Μάριος Γιαννάκου: Κατέκτησε την κορυφή του Ολύμπου μεταφέροντας νεαρή με αναπηρία

Ο Μάριος Γιαννάκου κατέκτησε για ακόμη μία φορά την κορυφή του Ολύμπου. Μαζί του ήταν και η 22χρονη Ελευθερία. Ο αθλητής τη μετέφερε με ειδικά τροποποιημένο σακίδιο,. Έτσι, κατέκτησαν μαζί σήμερα το πρωί την κορυφή του Ολύμπου!

Η ανάρτηση του Μάριου Γιαννάκου

«9:02π.μ. Φτάσαμε στην κορυφή της Ελλάδας μαζί με την Ελευθερία και την ομάδα μας»! Με αυτή την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο αθλητής υπεραποστάσεων Μάριος Γιαννάκου ενημερώνει για την επιτυχή κατάληξη αυτού που ο ίδιος περιέγραφε λίγες μέρες πριν ως τον σπουδαιότερο και ωραιότερο αγώνα της ζωής του. Κατέκτησε την κορυφή από το βουνό του Ολύμπου. Το έκανε, κουβαλώντας στην πλάτη του, σε ειδικά τροποποιημένο σακίδιο την 22χρονη Ελευθερία. Πρόκειται για μία νεαρή που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από το όνειρο», γράφει ο Δραμινός αθλητής. Συνοδεύει την ανάρτησή του με μια φωτογραφία του ίδιου με τη νεαρή φοιτήτρια βιολογίας στην πλάτη του, την ελληνική σημαία ανά χείρας κι ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης στα πρόσωπα και των δύο.

Η δήλωση του Μάριου Γιαννάκου

Λίγες μέρες προτού ανέβει στην κορυφή του βουνού (σ.σ. ο Όλυμπος έχει κατακτηθεί 51 φορές από τον ίδιο), η οποία είχε ωστόσο έναν ιδιαίτερο συμβολισμό- ο Μάριος Γιαννάκου, ο οποίος έχει δώσει με επιτυχία αγώνες υπεραποστάσεων στην έρημο, τη ζούγκλα αλλά και την Ανταρκτική, είχε δηλώσει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «όλοι οι αγώνες του κόσμου, τα μετάλλια αλλά και οι μέχρι τώρα διακρίσεις είναι λίγα μπροστά σε αυτόν τον σκοπό».

Ο Όλυμπος ήταν ένα όνειρο για την Ελευθερία. Η Ελευθερία Τόσιου είναι 22 ετών και όταν γνώρισε τον Μάριο, μέσω μιας κοινής φίλης τους, τού εκμυστηρεύτηκε πως θέλει ν’ ανέβει στον Όλυμπο. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Δραμινός αθλητής τσέκαρε το ημερολόγιο, μελέτησε τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οργάνωσε την κατάλληλη ομάδα υποστήριξης και έκανε το όνειρο της νεαρής φίλης του πραγματικότητα. Ο Όλυμπος ήταν πλέον ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.