Μάτι – Κραυγή απόγνωσης των κατοίκων: Πέντε μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά τα σπίτια ρημάζουν

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους στο Μάτι. Πέντε μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους, η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων – Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ) καταγγέλλει το γεγονός ότι τα σπίτια ρημάζουν και πως μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί καμία άδεια επισκευής/κατασκευής.

Παράλληλα, σε ανοιχτή επιστολή, καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται, ενώ την κατηγορεί ότι την επόμενη ημέρα της φονικής πυρκαγιάς δεν εφάρμοσε το νόμο για τις επιπτώσεις από τις καταστροφές.

«Σε αυτά τα μαύρα κουφάρια κατοικούσαν άνθρωποι, οικογένειες, των οποίων οι ζωές άλλαξαν δραματικά μέσα σε 2 ώρες. Άνθρωποι, που μένουν στις κατασκηνώσεις, τρέφονται σε συσσίτια, με αγωνία περιμένουν την εκκίνηση για να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους, ώστε να πάρουν πίσω τη ζωή τους» αναφέρει στην επιστολή η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων.

Παράλληλα, την κατάσταση των σπιτιών επιδεινώνουν οι χειμωνιάτικες βροχές, οι οποίες σύμφωνα με τη ΣΕΚΜΑ, αυξάνουν ακόμη περισσότερο το απαιτούμενο κόστος για την επισκευή τους.

Πηγή: cnn.gr