Μάχη του Γ. Γιασημάκη να μη κλείσει το Τ.Α. Ωρωπού στον Κάλαμο-Συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ

Μάχη δίνει ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης για να μη κλείσει το Τ.Α. Ωρωπού στον Κάλαμο , να υπάρξει ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και ταυτόχρονα να επαναλειτουργήσει το Α.Τ. Καπανδριτίου.

Αμέσως μόλις πληροφορήθηκε ο Δήμαρχος τγια τη μεταφορά του Τ.Α. Ωρωπού από τον Κάλαμο αντέδρασε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Ενημερώνουμε και προειδοποιούμε όποιον προετοιμάζει τέτοιου είδους κινήσεις πως θα μας βρει απέναντί του ενωμένους και αποφασισμένους. Ζητάμε επίσης την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Καπανδριτίου άμεσα και χωρίς χρονοτριβή. Η ασφάλεια των πολιτών του Δήμου μας, αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη επιλογή και δεν κάνουμε σε αυτή μας την θέση ούτε βήμα πίσω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Οργισμένη η αντίδραση του Γ. Γιασημάκη για το κλείσιμο του Τ.Α. Ωρωπού στον Κάλαμο

Ακολούθως επικοινώνησε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και του μετέφερε την αντίθεση του για την μεταφορά του Τμήματος Ασφαλείας από τον Κάλαμο, όπως επίσης πως το ζητούμενο είναι η αύξηση της αστυνόμευσης της περιοχής και όχι η μείωση της.

Ο Υπουργός παρέπεμψε άμεσα τον κ. Γιασημάκη στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Σκούμα. Στη συνάντηση ο Δήμαρχος έθεσε τα προβλήματα αστυνόμευσης που υπάρχουν στο Δήμο Ωρωπού και τόνισε πως μια επιπλέον μείωση των Αστυνομικών Τμημάτων θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και θα γεμίσει ανησυχία τους πολίτες. Του εξήγησε, επίσης, πως δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό κάτι τέτοιο και πως υπάρχει άμεση ανάγκη ανάκλησης της απόφασης και λήψης μέτρων πρόσθετης αστυνόμευσης για την περιοχή μας.

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ άκουσε με προσοχή τις θέσεις του Δημάρχου και δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το θέμα.