Μέσα στον αγροτικό ξεσηκωμό ετοιμάζει φιέστα ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο διακυβέρνησής του

23.1.2016

Αγωνία επικρατεί στο Μαξίμου για τον αγροτικό ξεσηκωμό αλλά και τις κινητοποιήσεις όλων των κοινωνικών ομάδων που αντιδρούν στο ασφαλιστικό. Κι αυτό ενώ αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει φιέστα για τον ένα χρόνο διακυβέρνησής του και μνημονιακής πολιτικής φοβούμενοι στη Κουμουνδούρου μήπως σημειωθούν έντονες αντιδράσεις στην ομιλία του πρωθυπουργού στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ.

Σήμερα πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μαξίμου με   τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου και τον αναπληρωτή Υπουργό, Μάρκο Μπόλαρη σε μια προσπάθεια αναζήτησης λύσης στο αδιέξοδο.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Κατρούγκαλος άφησε, χθες, ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει αυτόνομος ο ΟΓΑ αν και έσπευσε να υποστηρίξει ότι το καλύτερο θα είναι να πάει μαζί με τα άλλα ταμεία.

«Η κυβέρνηση έχοντας την ίδια αγωνία με τον αγροτικό κόσμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προστασία του εισοδήματος τους, επαναλαμβάνει ότι ήταν και παραμένει ανοικτή στο διάλογο» αναφέρεται στην ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πρόθεση του να συναντηθεί ο ίδιος με εκπροσώπους, που θα εκφράζουν αντιπροσωπευτικά τα αιτήματα των αγροτών.

Λίγο νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είχε αναγνωρίσει ότι τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα είναι πολλά και δύσκολα και ότι οι αγρότες έχουν ένα δίκιο να διαμαρτύρονται.

Η Όλγα Γεροβασίλη διαμήνυσε, ωστόσο, πως «έρχεται μείωση των κύριων συντάξεων, αν δεν δεχτούμε αυτό το Ασφαλιστικό» και το ασφαλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει. Πρόκειται για σκληρά διλήμματα χωρίς εύκολες απαντήσεις, πρόσθεσε.

Μιλώντας στο Mega και σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση τρομάζει με τις κινητοποιήσεις, η κ. Γεροβασίλη διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν τρομάζει, διαφορετικά «θα κρυβόμασταν στο σπίτι».

Εκτίμησε ότι πολλά πράγματα έχουν παρερμηνευτεί και χρήζουν εξηγήσεων, ενώ παραδέχτηκε πως υπάρχουν σημεία που επιδέχονται βελτιώσεων.