Μέσα στο Μάρτιο η προκήρυξη διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

22.1.2016

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωράει η κυβέρνηση στη διαδικασία προκηρύξεως των εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών, όπως δήλωσε ο υπουργός υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζης  κάτι που θα γίνει εντός του Μαρτίου.

Μιλώντας, σήμερα  στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, ο Χρ. Σπίρτζης τόνισε ότι γίνεται η τελευταία ανάγνωση των προδιαγραφών και στη συνέχεια θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για κάθε άδεια ξεχωριστά.

Πρόσθεσε πως από τη στιγμή που θα βγει η διαγωνιστική διαδικασία θα χρειαστούν δύο μήνες για να ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού για τα τέσσερα κανάλια εθνικής εμβέλειας, θα αρχίσει η προκήρυξη του διαγωνισμού για να δοθούν άδειες σε θεματικά κανάλια εθνικής εμβέλειας κι αμέσως μετά σε περιφερειακά.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αντισυνταγματικότητας του νόμου, τόνισε ότι δεν πρόκειται να εκπέσει σε επίπεδο Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς -όπως ανέφερε- δεν έγινε ένα νομοθέτημα στο πόδι, ούτε πρόχειρα.

«Η προκήρυξη θα προχωρήσει. Εκτός αν προσπαθήσουν κάποιοι να αναστείλουν τις διαδικασίες του διαγωνισμού μέσα από νομικές οδούς. Εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Αν κάποιοι θέλουν να κολλήσουν το διαγωνισμό είναι δικαίωμά τους, η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη  να φτιάξει ένα νέο τοπίο και να μην έχουμε την αθλιότητα που ζούμε τα τελευταία χρόνια» τόνισε.