Μέσω του Ποταμιού στοχεύουν για νέο κόμμα στην Κεντροαριστερά

 28.2.2016

Πεδίο πολιτικής αναζήτησης και σύνθεσης για μια νέα Κεντροαριστερά έγινε το συνέδριο του Ποταμιού οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται, σήμερα, με την   εκλογή του νέου Επικεφαλής όσο και την εκλογή των οργάνων αλλά και την ηλεκτρονική έγκριση της εισήγησης του Σταύρου Θεοδωράκη, στην οποία προτείνει τη συγκρότηση του «Κοινοβουλίου του Κέντρου», όπως το ονόμασε, όπου οι δυνάμεις του ευρύτερου χώρου και της Κεντροαριστεράς θα ξεκινήσουν διάλογο από τη βάση για να προκύψει, ή μη, τρίτος πολιτικός πόλος ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα για τη  θέση του επικεφαλής υπάρχουν δύο υποψηφιότητες καθώς εκτός από τον  Σταύρο Θεοδωράκη  υποψήφιος είναι και ο Παύλος Ελευθεριάδης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Στο συνέδριο αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου αλλά και της κας Φ. Γεννηματά οι οποίοι έριξαν το σπόρο για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Στις εργασίες του συνεδρίου παρέστη και ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για την ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και ξεκαθάρισε ότι δεν επιδιώκει να «κλέψει» στελέχη του Ποταμιού .

Οι τοποθετήσεις Λυκούδη και Θεοχάρη

Κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών εργασιών ξεχώρισαν οι τοποθετήσεις των βουλευτών Σπύρου Λυκούδη και Χάρη Θεοχάρη.

Ο Σπύρος Λυκούδης τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος στον μεσαίο χώρο και τον διάλογο με την Κεντροαριστερά. «Υποστηρίζω, με πεποίθηση και αυτοπεποίθηση, ότι μόνο η δημιουργία ενός νέου και μεγάλου πολιτικού σχηματισμού στο Μεσαίο Χώρο, στο ριζοσπαστικό κοινωνικό και πολιτικό Κέντρο, που μπορεί να συγκροτηθεί από κόμματα, δυνάμεις οι οποίες συγκλίνουν στην επιδίωξη κοινών πολιτικών στόχων, για τη ανασυγκρότηση και ανάταξη της πατρίδας μας, μόνο ένας τέτοιος φορέας μπορεί να ανοίξει δρόμους. Η σημερινή στασιμότητα μας μπορεί ταχύτατα να μεταβληθεί σε άτακτη υποχώρηση και αμελητέα εκλογική απήχηση εάν επικρατήσουν αντιλήψεις κομματικού πατριωτισμού και δυνάμεις αδράνειας. Αν αφήσουμε να λειτουργήσουν οι φοβίες μας μπορεί να μετατρέψουν τα σημερινά δημοσκοπικά προβαδίσματα της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ σε ανεπίστρεπτα ισχυρά ρεύματα. Θα είναι τότε αργά», τόνισε.