Μέχρι τη θάλασσα σκέπασε το χιόνι το Δήμο Ωρωπού-Συνεχίζεται η πυκνή χιονόπτωση

Στα λευκά ντύθηκε από άκρη σε άκρη ο Δήμος Ωρωπού, καθώς η «ΕΛΠΙΔΑ» σάρωσε την περιοχή δίνοντας ακραία καιρικά φαινόμενα με το χιόνι να πέφτει με ιδιαίτερη σφοδρότητα και πυκνότητα σε όλη την επικράτεια του δήμου. Οι κάτοικοι σήμερα, όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, ξύπνησαν με χιόνι παντού. Ακόμα και στη θάλασσα.

H επέλαση του βαρομετρικού χαμηλού “Ελπίδα” ξεκίνησε επαληθεύοντας στο ακέραιο τις προγνώσεις των μετεωρολόγων. Λίγο πριν τις 08:00 και στην παραλία Ωρωπού η κίνηση γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Δήμο Ωρωπού, χιόνιζε έντονα με αποτέλεσμα το χιόνι να σκεπάσει ακόμα και την παραλιακή ζώνη.  
Η κακοκαιρία «Ελπίς»  μας επισκέφτηκε από νωρίς το πρωί με το χιόνι να είναι πυκνό παντού και να φτάνει μέχρι τη θάλασσα θυμίζοντας μέρες του 2019 δημιουργώντας ένα μοναδικό χειμωνιάτικο σκηνικό.

Το χιόνι έχει καλύψει όλο το παραλιακό μέτωπο από τα Πηγαδάκια,   το Χαλκούτσι , τη Σκάλα Ωρωπού, το Χαλκούτσι,  την παραλία Μαρκοπούλου και τους Αγίους Αποστόλους. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στη Μαλακάσα, τις Αφίδνες, το Καπανδρίτι το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα, ενώ έχει κλείσει η Εθνική Οδός, για τα φορτηγά, από το ύψος της Καλυφτάκη  μέχρι τα Οινόφτυτα. Τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται μόνο με αλυσίδες. Δύσκολη η κατάσταση και στον παράδρομο της Εθνικής. Η Περιφέρεια Αττικής και η Πολιτική Προστασία Δήμου Ωρωπού καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουν, για να κρατήσουν ανοικτό το κεντρικό οδικό δίκτυο.

Έκκληση προς τους οδηγούς να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Διάνοιξη της Λεωφόρου Χαλκουτσίου

Λιμανάκι-Χαλκούτσι

Πηγαδάκια-Χαλκούτσι

Συκάμινο

Νέα Πολιτεία

Αφίδνες