Μήλον της Έριδος η Ελλάδα ανάμεσα σε Σόιμπλε και Σουλτς

30.11.2015

Ασφυκτικές πιέσεις ασκεί ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς κάθε κατεύθυνση, ώστε η Ελλάδα να αποδεχτεί να προχωρήσει στις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου.

Η Γερμανία αλλά και άλλες χώρες της Ε.Ε. εμφανίζονται πολύ ανήσυχες για το τι θα πράξει η χώρα μας, μετά την αποτυχία  συνεννόησης των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Γερμανός υπουργός διαμήνυσε με μήνυμα του στον Μάρτιν Σουλτς  να «πείσει τους συντρόφους του στην Αθήνα να τηρήσουν όσα έχουν υπογράψει.

«Καλό θα ήταν να μιλήσουμε για τον ρόλο κάποιων στην Ε.Ε. και τον ρόλο του κυρίου Σουλτς στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Σόιμπλε και συνέχισε:

«Όταν στην Ευρώπη προχωράμε σε πράξεις με τις οποίες εκδηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και ως Ευρώπη έχουμε κάνει για την Ελλάδα ό,τι για κάθε άλλη χώρα, πολλοί δεν αποδέχονται ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να συνεχίζεται για πάντα.  Αλλά αν η Ελλάδα δεν τηρεί ξανά και ξανά τις δεσμεύσεις της τότε μας δυσκολεύει να πείσουμε δικούς μας πολίτες ότι πρέπει να συνεχίσουν να εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους» και πρόσθεσε:

«Ο κύριος Σουλτς μπορεί να συμμετέχει σε αυτές τις προσπάθειες αρκεί να πείσει τους συντρόφους του στην Αθήνα να τηρήσουν όσα έχουν υπογράψει. Αν το έκανε αυτό θα είχαμε ήδη κάνει ένα βήμα μπροστά» υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.