Μήνυμα Βορίδη, Βλάχου, Αγγέλικα και Καλαντζή για ισχυρή αυτοδυναμία στις εκλογές, διαφορετικά νέες εκλογές τον Αύγουστο

«Αυτοδυναμία ή νέες εκλογές τον Αύγουστο» είναι το δίλλημα που εξέπεμψαν την Τρίτη 6 Ιουνίου, οι Βουλευτές της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης και Γιώργος Βλάχος, καθώς και οι Πολιτευτές Τάσος Αγγέλικας και Νεκτάριος Καλατζής σε προεκλογική εκδήλωση του κόμματος, στον Πνευματικό Κέντρο Καλάμου.

Οι ομιλητές έκαναν έκκληση να μην εφησυχάσουν οι πολίτες και να πάνε να ψηφίσουν, κανονικά, στις εθνικές εκλογές, γιατί η χώρα πρέπει  να εκλέξει κυβέρνηση και πρωθυπουργό.

Ο Γιώργος Βλάχος επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 21ης Μαΐου πέτυχε μια μεγάλη νίκη. Άγγιξε την αυτοδυναμία, αλλά εξαιτίας του εκλογικού νόμου, της απλής αναλογικής, δεν πέτυχε το στόχο της. Στις 25 Ιουνίου οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν για να κεφαλαιοποιηθεί το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών Για να έχει αξία η νίκη. Για να μπορέσει να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση και ο Κουράκος Μητσοτάκης με άνετη, καθαρή, ισχυρή πλειοψηφία να μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμά του.

«Οι κάλπες είναι άδειες» είπε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, «εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία  θα πάμε σε τρίτες κάλπες τον Αύγουστο».

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Μάκης Βορίδης τόνισε ότι είναι  υπερήφανος που η Νέα Δημοκρατία πέτυχε μια τόσο μεγάλη νίκη, με τέτοια διαφορά. Δήλωσε αισιόδοξος ότι το ίδιο θα συμβεί και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, γιατί οι πολίτες δεν θα αφήσουν τη μάχη στη μέση. Θα εκλέξουν κυβέρνηση και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπογράμμισε ότι δεν χρειάζεται ούτε εφησυχασμό, ούτε χαλαρή ψήφος. Οι εκλογές είναι κρίσιμες. Πρέπει όλοι να πάνε να ψηφίσουν γιατί σε περίπτωση επτακομματικής κυβέρνησης η  Νέα Δημοκρατία χρειάζεται 39,5% που σημαίνει μόλις 1% κάτω από το ποσοστό που πέτυχε στις πρώτες εκλογές. Εάν οι πολίτες δεν πάνε να ψηφίσουν το ατύχημα μπορεί να συμβεί πολύ εύκολα και να μην έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Βορίδης στο έργο της Ν.Δ. και κυρίως στην εθνικής ασφάλεια της χώρας,  όπου ο Κ Μητσοτάκης ενίσχυσε την αμυντική ικανότητα της, καθώς ακόμα και σήμερα δέχεται ασύμμετρες απειλές στα σύνορά της.

Επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι εθνικό, πατριωτικό ορθόδοξο Χριστιανικό κόμμα που σέβεται τις αρχές πατρίδα, οικογένεια, ελευθερία λέγοντας ότι «Ορισμένοι επιχειρούν να εμφανιστούν ως εκφραστές αυτών των αρχών, εμπλέκουν  την εκκλησία στα σχέδια τους για να κερδίσουν ψήφους και να μπουν στην Βουλή», φωτογραφίζοντας το κόμμα ΝΙΚΗ.

Μίλησε, επίσης, ο Πολιτευτής Τάσος Αγγέλικας ο οποίος τόνισε ότι η ΝΔ ενωμένη έδωσε τη μάχη της πρώτης κάλπης και το ίδιο θα κάνε και στις νέες εκλογές. Η  μάχη συνεχίζεται και όλοι είπε πρέπει να δώσουν το παρόν ενωμένοι για να αποκτήσει ο τόπος αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ενώ ο Νεκτάριος Καλαντζής είπε ότι σ αυτές τις εκλογές η νεολαία έδωσε βροντερό παρόν και συνέβαλλε στο μεγαλύτερο  αποτέλεσμα που πέτυχε η παράταξη στην Ανατολική Αττική την μεταπολίτευση με 45,5%.

Του βουλευτές και τους Πολιτευτές υποδέχθηκε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Καλάμου Παναγιώτης Κιούσης ο οποίος τους καλωσόρισε στη Δ.Ε. το προπύργιο της Νέας Δημοκρατίας, όπου έπιασε ποσοστό 55%, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλάμου Παναγιώτης Πέππας.

Προλόγισε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ωρωπού Σπύρος Καυκόπουλος ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι η Νέα Δημοκρατία θα σπάσει το ρεκόρ ψήφων στην περιοχή, θα βγάλει ισχυρή κυβέρνηση,  με αυτοδυναμία για να κυβερνήσει άνετα τη χώρα.