Μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών

Μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου αναφορικά με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου, αναφερόμενος στην υπόθεση των δύο Ελλήνων αξιωματικών τόνισε πως «χρειάζεται προσεκτικούς χειρισμούς και υπομονή».

«Η Τουρκία αργά ή γρήγορα θα κατανοήσει ότι η όποια σκέψη να εκμεταλλευθεί και να αξιοποιήσει για άλλους σκοπούς ένα σύνηθες μεθοριακό συμβάν, είναι αδιέξοδη και θα αποβεί εις βάρος της», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Κατά τη συνομιλία, ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με την πΓΔΜ αλλά και για την τουρκική παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το συμβάν με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ να μεταφέρει μήνυμα στην τουρκική πλευρά για την ανάγκη για ταχεία και θετική έκβαση της υπόθεσης με την απελευθέρωση και επιστροφή των στρατιωτικών στην Ελλάδα.