Μήνυμα των «53» σε Κυβέρνηση και Τόσκα: Προστατέψτε την Α’ κατοικία-Όχι άλλο ξύλο από την ΕΛ.ΑΣ.

Με ένα «δηλητηριώδες» συντροφικό σχόλιο, η τάση των «53» επικρίνει την ΕΛ.ΑΣ. για πρακτικές καταστολής, στέλνοντας μήνυμα στον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα.

Ένα 24ωρο μετά τις κινητοποιήσεις και τα επεισόδια για τους πλειστηριασμούς, αλλά και το σπάσιμο καταλήψεων στις οποίες προχώρησε η αστυνομία, τα στελέχη των «53» υπογράφουν κείμενο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα commonality που απηχεί τις απόψεις τους, επικρίνοντας την αστυνομία και στέλνοντας σαφές μήνυμα στον υπουργό.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι τα πρόσφατα 24ωρα η αστυνομία θύμισε τις ημέρες τις διακυβέρνησης Σαμαρά και κάνει λόγο για αδικαιολόγητη βία έξω από συμβολαιογραφείο ενώ επανέρχεται και στη βία εναντίον των εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας. Οι «53» θέτουν το ερώτημα εαν υπάρχει η πολιτική βούληση να περιοριστούν μέχρις εξαφάνισης οι συμπεριφορές καταστολής, ζητώντας συγκεκριμένες αποφάσεις προς τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας όπως:  απαγόρευση χρήσης χημικών και υποχρεωτική χρήση διακριτικών στα όργανα.

Μάλιστα υποστηρίζουν ότι μετά από 3 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «το επίδικο» μένει ανοιχτό και εκφράζουν την ευχή (οδηγία;) ότι οι ίδιες εικόνες δεν θα επαναληφθούν στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ 53

“Eίναι πικρό, αλλά τις χθεσινές σκηνές στο κέντρο της Αθήνας, τις έχουμε ξαναδεί ή μάλλον τις βλέπαμε διαρκώς, σε όλη την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Και δεν είναι μόνο τα γεγονότα αδικαιολόγητης βίας της Τετάρτης 14/03/2018, έξω από το συμβολαιογραφείο της οδού Θεμιστοκλέους, αλλά και τα πρόσφατα γεγονότα έξω από το Υπουργείο Παιδείας της περασμένης εβδομάδας, όπου δάσκαλοι και δασκάλες, καθηγητές και καθηγήτριες, μόνιμοι, αναπληρωτές, αδιόριστοι, υπέστησαν την αδικαιολόγητη βία των ΜΑΤ, γεγονός που και σωστά στιγματίσθηκε και από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας.

Όλα τα παραπάνω θέτουν σκληρά και σοβαρά ερωτήματα, και κυρίως το ερώτημα εάν υπάρχει η πολιτική βούληση να περιορισθούν μέχρι οριστικής εξαφάνισης τα φαινόμενα καταστολής.

Γνωρίζουμε ότι σε πολιτικό επίπεδο η απάντηση είναι καταφατική, όμως αυτό δεν αρκεί, χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα στην κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού της ΕΛ.ΑΣ. (απαγόρευση χρήσης χημικών, υποχρεωτική χρήση διακριτικών στα όργανα). Εδώ οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι ήδη έχουμε αργήσει, καθώς έχουν περάσει 3 χρόνια από την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης και το επίδικο παραμένει ανοιχτό.

Είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι η κοινωνική διαμαρτυρία, ακόμα και όταν τα κίνητρά της είναι ασαφή, δεν αντιμετωπίζεται με ποινικοποίηση και καταστολή.

Αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξουν οι πρωτοβουλίες που θα εξασφαλίζουν την απόλυτη προστασία της κατοικίας των αδύναμων οφειλετών, μόνο έτσι θα πεισθεί η κοινωνία.

ΥΓ: Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτές οι απαράδεκτες εικόνες δεν θα επαναληφθούν στην αυριανή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.
Commonality

Πηγή:  iefimerida.gr