Μίκης Θεοδωράκης: Στις δικαστικές αίθουσες θα κριθεί το ζήτημα της ταφής του

Στις δικαστικές αίθουσες θα κριθεί το ζήτημα της ταφής του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.

«Θέλω να ταφώ στο Γαλατά Χανίων»

Το Μονομελές Πρωτοδικείο, με προσωρινή του διαταγή, η οποία ισχύει μέχρι τη Δευτέρα, απαγόρευσε κάθε ενέργεια σχετικά με την ταφή του, στο Βραχάτι Κορινθίας, όπως επιθυμούν τα συγγενικά του πρόσωπα.

Ο μουσικοσυνθέτης ήδη από το 2013 με επιστολή του στο Δήμαρχο Χανίων είχε εκφράσει την επιθυμία του να ταφεί στα Χανιά, γνωστοποιώντας και τις αντιρρήσεις που υπήρχαν από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Οι «εκτελεστές» της τελευταίας του επιθυμίας, η οποία ήταν να ταφεί στο Γαλατά Χανίων, κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να διασφαλίσουν την πραγματοποίηση της επιθυμίας του. Η αίτηση θα συζητηθεί τη Δευτέρα.

«Κύμα» συγκίνησης

Η πανελλήνια συγκίνηση για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη συνεχίζεται. Πλήθος κόσμου αφήνει ένα λουλούδι στη μνήμη του.

Μητέρες με παιδιά αποτείνουν φόρο τιμής στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

Ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, τον αποχαιρετά με μία ανάρτηση.

Το βράδυ στην Κομοτηνή έχει προγραμματιστεί εκδήλωση – συναυλία για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη με τη συμμετοχή της Λαϊκής Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Παρέμβαση από τον γιο του για το θρίλερ της ταφής

Θέση στην υπόθεση ταφής του Μίκη Θεοδωράκη, η οποία εξελίσσεται σε θρίλερ, παίρνει ο γιός του Γιώργος.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, απευθυνόμενος -προφανώς- στην αδελφή του Μαργαρίτα, ζητά να σεβαστούν την επιθυμία του Μίκη «με σιωπή και σεβασμό».

«Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό. Αυτό λένε και όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε» έγραψε χαρακτηριστικά.

Μια ημέρα νωρίτερα το λαϊκό προσκύνημα

Μία ημέρα νωρίτερα απ’ ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Αναλυτικότερα, η σορός του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη θα βρίσκεται στην Μητρόπολη Αθηνών τη Δευτέρα (10.00 – 19.00), την Τρίτη (10.00 – 19.00) και την Τετάρτη από τις 10 έως και τις 3 το μεσημέρι, οπότε και θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Η αναβολή αυτή οφείλεται στο ότι την Πέμπτη το Κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό, λόγω της διεξαγωγής του Ράλι Ακρόπολις.