Μαίνεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια

27.6.2016

Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλη τη νύχτα στα Δερβενοχώρια κοντά στο χωρίο Στεφάνη οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να θέσουν υπό έλεγχο τα δύο πύρινα μέτωπα τα οποία κατακαίνε μεγάλη πευκόφυτη έκταση χωρίς αποτέλεσμα.

Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν σύμμαχος με  τους άνδρες της Πυροσβεστικής που μετέχουν  στην προσπάθεια κατάσβεσης με  αποτέλεσμα ο κίνδυνος η φωτιά να ξεφύγει προς την Πάρνηθα να είναι ορατός,.  Σήμερα   οι άνεμοι έχουν κοπάσει και ήδη  επιχειρήσουν και τα εναέρια μέσα με στόχο  να την περιορίσουν.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην πυρκαγιά επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 65 οχήματα, 68 άτομα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος επιχειρούν ρίψεις δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Η πυρκαγιά, η οποία έχει μεγάλη περίμετρο, έχει διασπαστεί σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας και ένα με ανατολική κατεύθυνση, προς την πλευρά της Πάρνηθας.

Το Νοτιοδυτικό μέτωπο, είναι μέσα σε χαράδρες και εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, που είναι αδύνατο να πλησιάσουν επίγειες δυνάμεις και αντιμετωπιζόταν από τα εναέρια μέσα, έως ότου έπεσε η νύχτα.

Οι επίγειες δυνάμεις έχουν ρίξει το βάρος της προσπαθειών τους στο Ανατολικό μέτωπο, ώστε να αποτρέψουν τυχόν κίνδυνο εξάπλωσης προς την Πάρνηθα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 156 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 38 άτομα πεζοπόρα και δυνάμεις του στρατού, των ΟΤΑ και εθελοντές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι επίγειες δυνάμεις θα ενισχύονται προκειμένου να κρατήσουν την πυρκαγιά μέχρι το πρωί της Δευτέρας, όποτε θα μπορούν και πάλι να πετάξουν τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσίας διευκρινίζεται, πάντως, ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Διαβάστε: Στις φλόγες ΚΑΝΑΝΤΕΡ που επιχειρούσε στη φωτιά στη Στεφάνη Δερβενοχωρίων