Μαγευτική η συναυλία του Σταύρου Σιόλα και της Χορωδίας «Πλειάδες» στο Δημοτικό Θέατρο Οινοφύτων

Η μουσική είναι ζωή. Είναι μαγεία. Είναι έκσταση. Είναι ψυχική ανάταση, όταν οι δημιουργοί που την εκπέμπουν είναι μοναδικοί. Όταν οι φωνές τους είναι ονειρικές.

Το μικρό, δημοτικό θεατράκι στα Οινόφυτα πλημμύρισε, το βράδυ της Κυριακής 16 Ιουλίου, από τους ήχους και τις εξαίσιες φωνές του γνωστού τραγουδοποιού Σταύρου Σιόλα και της Γυναικείας Χορωδίας Λιβαδειάς «Πλειάδες». Μια μαγική μουσική πανδαισία, που άλλη όμοια της δεν γνώρισε η περιοχή. Όσοι φιλόμουσοι, εραστές του καλού έντεχνου τραγουδιού,  βρέθηκαν στο θεατράκι έζησαν μια ανεπανάληπτη μουσική βραδιά. Μια μαγεία ήχων και χρωμάτων που σε καθήλωναν.

Ο Σταύρος Σιόλας από το 2002, που τον γνωρίσαμε στο Φεστιβάλ Ελληνικού τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, με το τραγούδι «της Άρνης το νερό» κι αργότερα «Τα Διόδια», με ρίζες από τη Μακεδονία (Γρεβενά) και τη Θράκη(Κομοτηνή), έχει κατορθώσει να συνενώσει τα παραδοσιακά στοιχεία με τη σύγχρονη μουσική.

Από την άλλη πλευρά, η πολυμελής Γυναικεία Χορωδία Λιβαδειάς «Πλειάδες», υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ιωάννας Παναγιωτίδη, γοήτευσε αποδεικνύοντας ότι στην επαρχία υπάρχουν κυψέλες πολιτισμού που με σοβαρή και μεθοδική δουλειά αφήνουν το αποτύπωμά τους στον μουσικό χώρο.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια που η ΔΗΚΕΤ και η Πρόεδρος της Μαρία Νίκα σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Τανάγρας Βασίλη Περγάλια, έδωσαν την ευκαιρία στους κατοίκους των Οινοφύτων να απολαύσουν μια τόσο σπουδαία συναυλία. Ήταν μια ανατροπή, μια υπέρβαση στα ακούσματα της περιοχής, που γέμισε χαρά και ικανοποίηση όσους ανέβηκαν μέχρι εκεί, στο μικρό συμπαθητικό δημοτικό θεατράκι. Ένα τόσο ζεστό συναυλιακό χώρο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Στερεάς Ελλάδας Ιωάννης Περγαντάς, ο Δήμαρχος Αλιάρτου και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος  Γιώργος Ντασιώτης, οι  Αντιδήμαρχοι Ξενοφών  Χαρίσης και Χριστίνα  Κουτρούμπα, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΤ Μαρία Νίκα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηλίας Δημητρίου, Ελένη Ζαφειροπούλου και Δέσποινα Καρπούζου, η Πρόεδρος Σχηματαρίου Ράνια Χόντζια, η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Γωγώ Καμπιώτου, πολλοί υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Τανάγρας, καθώς και αρκετοί φίλοι της μουσικής.