Μαζικές κατασχέσεις για τους οφειλέτες του Δημοσίου

6.5.2016

Από 40 έως και 50 κατασχέσεις την ημέρα ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν οι 30 μεγαλύτερες εφορίες της χώρας. Παράλληλα οι οφειλέτες οι οποίοι χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ πρόκειται να μπουν σε λίστα οφειλετών για διαπόμπευση.

Μέχρι το τέλος Μαΐου καταρτίζεται και αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΕ η σχετική λίστα. Τα μέτρα αυτά, αποφάσισε η κυβέρνηση στοχεύοντας να πιέσει τους οφειλέτες να προχωρήσουν είτε σε εξόφληση είτε σε ρύθμιση των οφειλών τους.

Οι ανήλικοι θα «προστατεύονται» από τις συγκεκριμένες λίστες, καθώς θα υπάρχει ειδική μεταχείριση. Για όσους ανήλικους εμφανίζονται ως οφειλέτες προς το δημόσιο, δεν θα αναγράφεται ολόκληρο το όνομά τους, αλλά μόνο τα αρχικά του επωνύμου, του ονόματος, του ονόματος του πατέρα και της μητέρας, η συνολική οφειλή χωρίς το ΑΦΜ, ενώ θα σημειώνεται η ένδειξη «ανήλικος» στις παρατηρήσεις.

Ενημερωτικό e-mail θα λάβουν τις επόμενες ημέρες όσοι οφειλέτες συμπεριληφθούν στις σχετικές λίστες, για να έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε κάποια ρύθμιση, γλιτώνοντας έτσι τη διαπόμπευση.

Ακόμα και για πάρα πολύ μικρά ποσά, της τάξης των 500 ευρώ και πάνω θα γίνονται οι κατασχέσεις, που θα σταλούν με μαζικές αποστολές ειδοποιητηρίων, καθώς αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για το οποίο ετοιμάζονται πυρετωδώς τα δικαστικά τμήματα των ΔΟΥ.