Μαζικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες

17.10.2015

 

Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες κι ετοιμάζονται για μαζικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για τα επώδυνα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση Τσίπρα, τόσο στο φορολογικό, όσο και στο ασφαλιστικό τομέα, καθώς εκτιμούν ότι τους οδηγούν στην επαγγελματική τους εξαφάνιση. Αυτή τη φορά οι αγρότες θα έχουν στο πλευρό τους  κτηνοτρόφους αλλά και τους αλιείς. οι οποίοι κι αυτοί πλήττονται από τη σκληρή μνημονιακή πολιτική της «αριστερής» κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 

 

Τη βούλησή τους αυτή να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, επιβεβαίωσαν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη δυνάμεις του πρωτογενούς τομέα.

 

 

Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι από τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας, την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και την Πρωτοβουλία των Αγροτών, καθώς και παραγωγοί λαϊκών αγορών και αλιείς, εξέφρασαν την πρόθεση για δυναμικές κινητοποιήσεις «αφού πλέον τα ζητήματα είναι πολύ μεγάλα».

 

 

Οι πρόεδροι των φορέων του πρωτογενούς τομέα επισήμαναν ότι «δεν ζητάμε να μείνουμε στο απυρόβλητο, απλώς επιδιώκουμε και διεκδικούμε δίκαιη φορολογία και την επιβολή μέτρων που θα μπορέσουμε να σηκώσουμε στις πλάτες μας».

 

 

Εντός της επόμενης εβδομάδας, οι επικεφαλής των παραπάνω φορέων του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για τις εξελίξεις και θα θέσουν τις βάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους, που θα γίνουν σε κοινές ημερομηνίες, τόσο σε τοπικό όσο και περιφερειακό επίπεδο.

 

 

Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, η ΠΕΚ έχει καλέσει για ενημέρωση αγρότες και κτηνοτρόφους στην κεντρική πλατεία των Βασιλικών Θεσσαλονίκης, ενώ την Τετάρτη 21 του τρέχοντος μήνα αντίστοιχες συναντήσεις έχουν προγραμματίσει στην Ξάνθη η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων και στο Βόλο οι παράκτιοι αλιείς.

 

 

Να σημειώσουμε ότι οι αγρότες της Μακεδονίας βγήκαν την εβδομάδα που πέρασε στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική υποστηρίζοντας ότι τους εξοντώνει και θα οδηγήσει στον αφανισμό του πρωτογενούς τομέα.