Μακελειό: Δολοφόνησαν οικογένειες – Νεκρά έξι παιδιά! (video)

Φρίκη παγκοσμίως προκάλεσε το νέο στυγερό έγκλημα στο οποίο προχώρησαν κατά τα φαινόμενα εκτελεστές των μεξικανικών καρτέλ ναρκωτικών, οι οποίοι για άγνωστο λόγο έστησαν ενέδρα σε αυτοκίνητα που μετέφεραν οικογένειες μορμόνων στο βόρειο Μεξικό σκοτώνοντας με ανατριχιαστικό τρόπο τουλάχιστον έξι παιδιά και τρεις γυναίκες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα μέλη μιας κοινότητας μορμόνων επέβαιναν σε τρία αυτοκίνητα (το μικρότερο παιδί ήταν μικρότερο του έτους) είχαν εγκατασταθεί στο βόρειο Μεξικό. Τα αυτοκίνητα κατευθύνονταν προς τις ΗΠΑ όταν δέχθηκαν καταιγισμό από σφαίρες σε αυτοκινητόδρομο της πολιτείας Σονόρα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις μητέρες και έξι από τα παιδιά των τριών οικογενειών.

Σύμφωνα με τις αναφορές, οι δράστες αφού πρώτα άνοιξαν πυρ και σκότωσαν ή τραυμάτισαν τους επιβαίνοντες έβαλαν φωτιά στα αμάξια καίγοντας ζωντανούς όσους επέζησαν της αρχικής επίθεσης. Σημειώνεται ότι έξι παιδιά κατάφεραν να ξεφύγουν και να επιστρέψουν τραυματισμένα στην κοινότητα τους, ενώ ένα κορίτσι αγνοείται.

Σημειώνεται ότι οι μορμόνοι της περιοχής έχουν διπλή υπηκοότητα Μεξικανική και Αμερικανική, ενώ οι κοινότητες τους είναι ιδιαίτερα ενεργές στον αγώνα κατά της εγκληματικότητας και της διακίνησης ναρκωτικών στο Μεξικό. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη κοινότητα και ιδιαίτερα η οικογένεια των Λε Μπάρον, έχει μπει στο στόχαστρο των καρτέλ ναρκωτικών και στο παρελθόν καθώς μέλη της έχουν φτιάξει πολιτοφυλακές για να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην Τσιουάουα και στην Σονόρα.

Παρά το γεγονός ότι τόσο οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το συγκεκριμένο φρικιαστικό έγκλημα, όσο και οι λεπτομέρειες τις επίθεσης δεν έχουν γίνει γνωστές, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να εκφράσει την λύπη του για το περιστατικό υποστηρίζοντας στο Twitter πως: «Ήταν μέλη μιας υπέροχης οικογένειας και φίλων τους από την Γιούτα που όμως βρέθηκαν εν μέσω διασταυρούμενων πυρών που αντάλλασσαν δύο καρτέλ».

 

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

A wonderful family and friends from Utah got caught between two vicious drug cartels, who were shooting at each other, with the result being many great American people killed, including young children, and some missing. If Mexico needs or requests help in cleaning out these…..

21.7K people are talking about this

Ο Τραμπ εμφανίστηκε οργισμένος σε άλλο του τουίτ υποστηρίζοντας: «Μερικές φορές χρειάζεσαι έναν στρατό για να νικήσεις έναν στρατό. Εάν το Μεξικό χρειάζεται ή ζητήσει βοήθεια για την εκκαθάριση αυτών των τεράτων οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες, πρόθυμες και ικανές να εμπλακούν και να κάνουν τη «δουλειά» γρήγορα και αποτελεσματικά».

 

ethnos.gr