Μακελειό σε συναυλία στο Λας Βέγκας: 20 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες. Ένα κορίτσι πυροβολήθηκε στο κεφάλι

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίσθηκαν κατά την ένοπλη επίθεση κατά του πλήθους στη διάρκεια υπαίθριας συναυλίας country στο Λας Βέγκας.

Ο ύποπτος ως δράστης της επίθεσης στην κεντρική λεωφόρο του Λας Βέγκας (the Strip) είναι νεκρός, ανακοίνωσε ο σερίφης της πόλης.

Ο εκπρόσωπος του University Μedical Center Hospital δήλωσε ότι 14 από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και φέρουν τραύματα από σφαίρες.

Νωρίτερα η αστυνομία του Λας Βέγκας ανακοίνωσε στο Twitter: «επιβεβαιώνουμε ότι ένας ύποπτος εξουδετερώθηκε. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Επαναλαμβάνουμε, μην κυκλοφορείτε στην περιοχή της κεντρικής λεωφόρου (the Strip) αυτήν την ώρα».

Αν και τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένας ύποπτος σκοτώθηκε, αυτό δεν επιβεβαιώνεται από τη διατύπωση του μηνύματος της αστυνομίας στο Twitter, που δεν διευκρινίζει εάν ο ύποπτος είναι νεκρός ή τραυματίας.

Οι New York Times είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι η στυνομία ερευνά πληροφορίες για ένοπλες επιθέσεις και σε άλλα σημεία της γνωστής κεντρικής λεωφόρου του Λας Βέγκας.

Ο βασιλιάς του InstagramDan Bilzerian ήταν ανάμεσα στο πλήθος που παρακολουθούσε την συναυλία κάντρι στο Λας Βέγκας την ώρα που ο ένοπλος άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως προς το πλήθος.

Ο γνωστός πλεϊμπόι και παίκτης του πόκερ, που έχει γίνει διάσημος από τις προκλητικές του αναρτήσεις στο Instagram, ανέβασε λίγα δευτερόλεπτα μετά ένα βίντεο στα social media, όπου φαίνεται ο ίδιος να περιγράφει τι έζησε μόλις, ενώ ο πανικός είναι ζωγραφισμένος στο πρόσωπό του.

«Γαμώτο, ένα κορίτσι μόλις πυροβολήθηκε στο κεφάλι», ακούγεται να λέει στο βίντεο και συνεχίζει: «Είναι θεότρελο, πάω να πάρω ένα όπλο και να γυρίσω πίσω, έρχομαι, τι έγινε, κάποιου είδους σφαγή, ένας άντρας είχε βαρύ οπλισμό, σίγουρα, είδα ένα κορίτσι να πυροβολείται στο πρόσωπο δίπλα μου, τα μυαλά της κρέμονταν έξω».

https://youtu.be/6pvJpY70nBc

https://youtu.be/s3HSNQ9zHRM