Μαλακάσα ώρα μηδέν: Κάτοικοι με επιστολή τους ζητούν το κλείσιμο της δομής μεταναστών

Συναντήθηκαν με την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κα Σοφία Βούλτεψη μετά τα νέα επεισόδια – Επίθεση με πέτρες σε σπίτι ηλικιωμένου, φθορές στα εκκλησάκια και στις δημόσιες υποδομές της περιοχής

Καζάνι που βράζει είναι και πάλι η κοινότητα της Μαλακάσας του Δήμου Ωρωπού με τους κατοίκους να είναι ανάστατοι μετά από δύο νέα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα και ζητούν εκ νέου την άμεση αποσυμφόρηση των δομών προσφύγων και μεταναστών που λειτουργούν στην περιοχή με περίπου 3.000 φιλοξενούμενους και οριστικό κλείσιμό τους.

Όπως καταγγέλλουν άγνωστοι πετροβόλησαν σπίτι ηλικιωμένου και προκάλεσαν σημαντικές φθορές στα παράθυρα, στις πόρτες και στην οικοσκευή. Έγινε προσπάθεια εμπρησμού στο εκκλησάκι «Άγιος Φανούριος» που βρίσκεται στον σιδηροδρομικό σταθμό «Σφενδάλη» και στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στον κόμβο της Μαλακάσας. Καταγγέλλουν επίσης διαρκείς βανδαλισμοί δημοσίων χώρων όπως πλατείες,γήπεδα,πάρκα, άνευ λόγου κινητικότητα εντός του κοιμητηρίου, απειθαρχία στους κανόνες πυροπροστασίας και πολλά ακόμα που αναφέρουν στην επιστολή τους.

Αγνωστοι πετροβόλισαν σπίτι ηλικιωμένου στη Μαλακάσα / copyright fb kostantinos litsas
Άγνωστοι πετροβόλησαν σπίτι ηλικιωμένου στη Μαλακάσα / copyright fb kostantinos litsas

Σύμφωνα με τους κατοίκους και στις δύο περιπτώσεις πρωταγωνιστές ήταν άτομα που μένουν στη δομή προσφύγων και μεταναστών στη Μαλακάσα και ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει νέος κύκλος κινητοποιήσεων.

Μάλιστα ο πρόεδρος της κοινότητας Κωνσταντίνος Λίτσας μαζί με συμβούλους της τοπικής κοινότητας συναντήθηκαν με την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη και ζήτησαν το άμεσο κλείσιμο της δομής.

«Έχουμε υπερβεί τα όρια της υπομονής και της ανοχής»