Μαρία Απατζίδη: Ιδιωτικοποιήσεις με κάθε κόστος και ευαισθησία κατά το δοκούν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου, η Μαρία Απατζίδη μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Δημητρακόπουλου στο ErtOpen. Η κα Απατζίδη αναφέρθηκε αρχικά στις διαχρονικές ευθύνες για την αδιανόητη εγκατάλειψη του σιδηροδρομικού δικτύου, τόνισε όμως ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης βαρύνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη γιατί γνώριζε τα πάντα και δεν έκανε τίποτα για να εξυγιάνει τους σιδηροδρόμους, επί τέσσερα χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα. Η βουλεύτρια μίλησε για δήθεν ευαισθησία των κυβερνώντων για το τραγικό γεγονός. Διότι την ώρα που όλη η Ελλάδα πενθεί τους νεκρούς των Τεμπών, ένα γεγονός που οφείλεται στις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ, η Μητσοτάκης Α.Ε. έφερε το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης του νερού και τη μετατροπή του Ογκολογικού Κέντρου Παίδων σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Για την αστυνομική βία, που εκδηλώθηκε ξανά με το περιστατικό του γερανού της ΕΛ.ΑΣ που όρμηξε εναντίον πολιτών, η κα Απατζίδη δήλωσε ότι εάν ο δράστης κινήθηκε αυτοβούλως, πρέπει να απολυθεί, να δικαστεί και να φυλακιστεί. “Πρόκειται για δολοφονική επίθεση και δεν θα δεχθούμε καμία Ε.Δ.Ε.”, τόνισε.

Σε ερώτηση για το δημογραφικό πρόβλημα, η Μαρία Απατζίδη απάντησε ότι παρά τις εξαγγελίες, η κυβέρνηση δεν παρουσιάζει καμία σοβαρή πρόταση για να μείνει η νεολαία μας στη χώρα και να φτιάξει εδώ τη ζωή της. `Η ακόμα και να επιστρέψουν οι νέοι που ξενιτεύτηκαν λόγω μνημονίων, με το γνωστό brain drain. Χρειάζεται άμεση κρατική παρέμβαση με σειρά μέτρων, που η κυβέρνηση δεν δύναται ή δεν θέλει να υλοποιήσει.