Μαρία Απατζίδη: Κατάθεση ερώτησης για τη διακοπή λειτουργίας τμήματος τηλεφωνικών ραντεβού στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου»  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 14/6/2021 ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, για  τη διακοπή  λειτουργίας τμήματος τηλεφωνικών ραντεβού στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου».

Η βουλευτής ανέφερε ότι σύμφωνα με δημόσια ανακοίνωση που εξέδωσε το «Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου», έχει καταργηθεί η τηλεφωνική γραμμή 2313323333, η οποία παρέχει επί σειρά ετών πρόσβαση στον προγραμματισμό επισκέψεων στα ΤΕΙ του Nοσοκομείου, με αστική χρέωση.

Η κα Απατζίδη σημείωσε ότι  στις δύο πρώτες μέρες της επανέναρξης της λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων παρουσιάστηκαν πλήθος προβλημάτων και  συγκεκριμένα:

  • Η γραμμή 2313323333 άργησε να μεταφερθεί τις κρίσιμες δύο πρώτες ημέρες της επανέναρξης, ώστε να καταστεί λειτουργική στη θέση εργασίας που επέλεξε η Διοίκηση, με αποτέλεσμα πλήθος διαμαρτυριών.
  • Πλήθος παραπόνων έγιναν αναφορικά με το ότι το τηλεφωνικό κέντρο του αναδόχου 14741, είναι διαρκώς κατειλημμένο αδυνατώντας να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση.
  • Το gnpap.gr είναι ανέτοιμο να δεχθεί τον αριθμό των αιτημάτων σε όλο το εύρος της ζήτησης και παρέχει πρόσβαση μόνο σε γενικά ιατρεία «πρωτοβάθμιας» φροντίδας.
  • Σημειώθηκε προσέλευση ιατρών εντός του, κατά τα άλλα απαγορευμένου σε όλους, χώρου της Γραμματείας των ΤΕΙ για διορθώσεις, ακυρώσεις και διευθετήσεις ιατρείων.
  • Ζητήθηκε από τις γραμματείς ορόφων να κλείσουν ραντεβού στα ιατρεία διευκολύνοντας ηλικιωμένους που απέτυχαν να προγραμματίσουν την προσέλευσή τους, αφού απευθύνθηκαν στον θεράποντα ιατρό τους για λύση, με αποτέλεσμα ιατροί και γραμματείς να αφήνουν την κύρια ασχολία τους για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.
  • Διαπιστώθηκαν αρκετά λάθη στις επιλογές ιατρείων διαγνωστικών και μη.
  • Αγανακτισμένοι πολίτες επέκριναν επίσης την επιλογή μη λειτουργίας του τμήματος αιμοληψιών, ζήτημα που έχει προκαλέσει και παράπονα ειδικοτήτων που χρειάζονται διαγνωστικά τα αποτελέσματα και ήδη παραπέμπουν τους χρήστες προς αναζήτηση εργαστηρίου, ενίοτε δε επιβαρύνονται οι νοσηλευτές των στάσεων με αιμοληψίες που είναι απαραίτητες για τη αξιοποίηση της προγραμματισμένης επίσκεψης.

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας τον Υπουργό τι απαντά  στη δημόσια ανακοίνωση, που εξέδωσε το «Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου», καθώς και εάν θα προβεί στην  επαναλειτουργία των Τηλεφωνικών Ραντεβού στον φυσικό τους χώρο, με ταυτόχρονη βελτίωση της λειτουργίας του gnpap.gr και τοποθέτηση των slots για τους εργαζόμενους στο 15% στο σύνολο των ιατρείων, γενικών και ειδικών, όπως προβλέπει η πρόσφατη ΕΣΣΕ.