Μαρία Απατζίδη: Κατάθεση ερώτησης για  επικίνδυνα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του “Βοήθεια στο Σπίτι”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 25/6/2021 ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, για επικίνδυνα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Η βουλευτής ανέφερε ότι σύμφωνα με   δημόσια ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Συλλόγων και Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι», οι εργαζόμενοι έχουν πλέον σοβαρότατο πρόβλημα ασφάλειας και λειτουργίας της υπηρεσίας, καθώς τα αυτοκίνητα των Δομών, τα οποία αποτελούν βασικό εργαλείο της δουλειάς τους, βρίσκονται σχεδόν καθημερινά παρκαρισμένα στα συνεργεία για επισκευές, λόγω παλαιότητας μετά από πολυετή συνεχόμενη χρήση.

Αυτοκίνητα είκοσι και πλέον χρόνων με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα που συνεχώς μπαινοβγαίνουν  στα συνεργεία, έχουν καταστεί επικίνδυνα και ακατάλληλα  για χρήση, αφού βάζουν σε καθημερινό  κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζόμενων, ενώ καθιστούν προβληματική και την καθημερινή παροχή των συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Η κα Απατζίδη επισήμανε  ότι  είναι απαράδεκτη τόσο  από πλευράς Κυβέρνησης  όσο και από πλευράς Δήμων, η συνεχής αδιαφορία που επιδεικνύεται, ενώ τα Σωματεία Εργαζόμενων έχουν εδώ και χρόνια επισημάνει το πρόβλημα στις εκάστοτε Κυβερνήσεις και στην ΚΕΔΕ,  χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί καμία λύση.

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας τον Υπουργό τι απαντά στην παραπάνω ανακοίνωση,  καθώς και εάν θα προβεί  στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τα επικίνδυνα και ακατάλληλα προς χρήση, αυτοκίνητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας.