Μαρία Απατζίδη: Κατάθεση ερώτησης για τους αποκλεισμένους συμπολίτες μας από την πλατφόρμα των εμβολίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 25/5/2021 ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, για  τους αποκλεισμένους συμπολίτες μας από την πλατφόρμα των εμβολίων.

Η βουλευτής ανέφερε ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της  www.efsyn.gr,  δεκάδες χιλιάδες ξένοι συνταξιούχοι και επαναπατρισθέντες Έλληνες που ζουν μόνιμα στη χώρα μας, κυρίως σε νησιά, παραμένουν αποκλεισμένοι από την εμβολιαστική διαδικασία, αφού επί μήνες δεν έχουν απαντηθεί οι αιτήσεις τους για χορήγηση προσωρινού ΑΜΚΑ.

Η κα Απατζίδη επισήμανε ότι πρόκειται για ανθρώπους κυρίως μεγαλύτερους των 60 ετών, που ανήκουν στην πιο ευάλωτη ηλικιακή ομάδα για τον κορονοϊό. Είναι συμπολίτες μας, που εργάστηκαν και έζησαν στο εξωτερικό και έχουν επιλέξει την Ελλάδα για να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους ή μεγάλο μέρος της, επενδύοντας σταθερά στη χώρα, οι οποίοι παραμένουν ανεμβολίαστοι πέντε μήνες μετά την έναρξη του εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Η κα Απατζίδη σημείωσε ότι η αποστολή προσωρινού ΑΜΚΑ δεν αποτελεί λύση, διότι έτσι οι άνθρωποι αυτοί μπαίνουν στο τέλος της «ουράς» των ραντεβού για το εμβόλιο και πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον έναν μήνα. Πρέπει δηλαδή να περιμένουν τους νεότερους που έχουν ήδη κλείσει ραντεβού αλλά που δεν διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο από τον ιό.

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας τον Υπουργό τι απαντά στις καταγγελίες των συμπολιτών μας, αναφορικά με τον αποκλεισμό τους από την εμβολιαστική πλατφόρμα, καθώς και εάν θα προβεί στην έκδοση μόνιμου ΑΜΚΑ, ώστε τα άτομα αυτά να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατόν.