Μαρία Απατζίδη: Κατάθεση ερώτησης για την ανάγκη  άρσης της αναστολής των κανονικών αδειών των υγειονομικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 26/5/2021 ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας,  για την ανάγκη  άρσης της αναστολής των κανονικών αδειών των υγειονομικών.

Η βουλευτής ανέφερε ότι σύμφωνα με δημόσια ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν.), υπάρχει άμεση ανάγκη για επαναφορά των κανονικών αδειών των εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η κα Απατζίδη επισήμανε ότι το προσωπικό των Υγειονομικών Μονάδων και του ΕΚΑΒ, έχει υπερβεί το όριο της εργασιακής εξουθένωσης, σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο, μια και βρίσκονται νυχθημερόν επί 7 συνεχόμενους μήνες, στην πρώτη γραμμή του υγειονομικού πολέμου, καθώς από τις 3 Νοεμβρίου 2020 έχουν ανασταλεί οι κανονικές άδειες.

Η κα Απατζίδη σημείωσε ότι, οι υγειονομικοί, με απόλυτη συναίσθηση του καθήκοντος υπηρετούν το κοινωνικό συμφέρον, δουλεύοντας κάτω από ασφυκτικές συνθήκες πίεσης και ρισκάροντας καθημερινά το να νοσήσουν οι ίδιοι, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους. Δυστυχώς, στη μάχη αυτή έχουν χαθεί αξιόλογοι και μαχητές υγειονομικοί, αφού νόσησαν από την ανθρωποκτόνο νόσο.

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας τον Υπουργό τι απαντά στις καταγγελίες  της Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν, καθώς και εάν θα προβεί στην απολύτως αναγκαία άρση της αναστολής των κανονικών αδειών του υγειονομικού προσωπικού.

 

Από το Γραφείο Τύπου