Μαρία Απατζίδη: Κατάθεση ερώτησης για  τον διχασμό των Υγειονομικών μέσω επιλεκτικής χορήγησης  υγειονομικού επιδόματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 7/6/2021 ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας,  για  τον διχασμό των Υγειονομικών μέσω επιλεκτικής χορήγησης  υγειονομικού επιδόματος.

Η βουλευτής ανέφερε ότι σύμφωνα με δημόσια ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν.),  έχει κοινοποιηθεί έγγραφο – υπόμνημα από τις ΥΠΕ στα Νοσοκομεία, το οποίο ζητάει αριθμητικά στοιχεία για το προσωπικό που απασχολήθηκε στη νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού, διαλογή, ΤΕΠ και άλλα. Είναι προφανές  ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία ζητούνται για να προσδιορισθεί το ποσό που απαιτείται για ενδεχόμενη παροχή.

Η κα Απατζίδη επισήμανε την αντίθεσή της  με το νέο διαχωρισμό των εργαζομένων στη χορήγηση του όποιου υγειονομικού επιδόματος. Υπογράμμισε ότι είναι ανέντιμο και άδικο να εξαιρείται ένα μεγάλο μέρος του  υγειονομικού προσωπικού. Άλλωστε όλοι πολέμησαν από την πρώτη γραμμή στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. Και δυστυχώς, νόσησαν, προσβλήθηκαν και έχασαν τη ζωή τους, μέλη του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Σε όλα τα τμήματα, σε όλες τις κλινικές ο κίνδυνος είναι υπαρκτός. Η εργασιακή εξουθένωση, δεδομένου ότι περικόπηκαν σε όλους και όλες, επί μακρόν, οι κανονικές άδειες, είναι αδιαμφισβήτητη.

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας τον Υπουργό τι απαντά στην ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν, καθώς και εάν θα προβεί στην παύση του νέου διαχωρισμού των εργαζομένων στις υγειονομικές μονάδες, μέσω επιλεκτικής χορήγησης του όποιου υγειονομικού επιδόματος .