Μαρία Απατζίδη: Κατάθεση ερώτησης για την ανάγκη ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 7/6/2021 ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, για την ανάγκη ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Η βουλευτής ανέφερε ότι σύμφωνα με δημόσια ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, είναι επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στο Γ.Ν. Λιβαδειάς, καθώς και η χορήγηση των αδειών που είχαν ανασταλεί, λόγω της πανδημικής νόσου COVID-19.

Η κα Απατζίδη επισήμανε ότι το εν λόγω νοσοκομείο από την αρχή της πανδημίας, έχει συμβάλει δυναμικά σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία και σε κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα. Μάλιστα, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας επιτρέπει την χορήγηση αδειών με ευθύνη των Γενικών Διευθύνσεων.
Οι αυξημένες ανάγκες νοσηλείας, η δημιουργία νέων τμημάτων αντιμετώπισης της πανδημίας, με παράλληλη αποδυνάμωση των υπαρχόντων, σε συνδυασμό με τις ελάχιστες προσλήψεις που έγιναν, καθιστούν απολύτως απαραίτητη την ενδυνάμωση των τμημάτων με ανθρώπινο δυναμικό.

Αυτή την στιγμή εργάζονται περίπου 100 εργαζόμενοι συμβασιούχοι με διάφορες μορφές εργασίας (ΙΔΟΧ, επικουρικοί, μέσω ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ). Αποτελεί συνεπώς επιτακτική ανάγκη, να ληφθούν μέτρα για την μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων με ελαστικές μορφές απασχόλησης, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Γ.Ν. Λιβαδειάς- Γ.Ν. Θήβας (Οργανική Μονάδα της Έδρας Λιβαδειά)- Γ.Ν. Λιβαδειάς. Υπάρχουν άλλωστε, θέσεις που θα μείνουν κενές το αμέσως επόμενο διάστημα, λόγω συνταξιοδότησης μεγάλου αριθμού προσωπικού και θα λήξει η σύμβαση αρκετών συμβασιούχων.

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας τον Υπουργό τι απαντά στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, καθώς και εάν θα προβεί αφενός στη ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και αφετέρου, στη χορήγηση των αδειών που είχαν ανασταλεί από το προσωπικό, λόγω της πανδημικής νόσου COVID-19.