Μαρία Απατζίδη: Κατάθεση ερώτησης για τις ελλείψεις  προσωπικού στα Αστυνομικά Τμήματα της Βορειοανατολικής Αττικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 14/5/2021  ερώτηση προς τον Υπουργό  Προστασίας του Πολίτη,  για τις ελλείψεις  προσωπικού στα Αστυνομικά Τμήματα της Βορειοανατολικής Αττικής.

Η κα Απατζίδη ανέφερε ότι, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του documentonews.gr, τα Αστυνομικά Τμήματα της βορειοανατολικής Αττικής, στερούνται υπηρεσιακού ανθρώπινου δυναμικού, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παράσχουν αποτελεσματικές υπηρεσίες φύλαξης στον πολίτη, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης.

Η βουλευτής υπογράμμισε  ότι παρά τις προσλήψεις χιλιάδων ένστολων στα τμήματα ασφάλειας, οι περίπου 1500 οργανικές θέσεις αστυνομικών στα τμήματα αυτά δεν έχουν καλυφθεί, με τους αστυνομικούς που ανήκουν στα τμήματα να είναι 1200. Από αυτούς, σχεδόν οι μισοί (660) πραγματοποιούν υπηρεσίες, καθώς οι υπόλοιποι είτε έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες (370), είτε πρόκειται για δόκιμους αστυφύλακες (40), είτε έχουν διατεθεί για τη φύλαξη στόχων (80), ενώ κάποιοι άλλοι, είτε απουσιάζουν λόγω αναρρωτικών αδειών (70), είτε διεκπεραιώνουν υπηρεσίες γραφείου.

Η κα Απατζίδη τόνισε πως είναι αδιανόητο περιοχές όπως  η Αγία Παρασκευή, ο Άγιος Στέφανος, η Νέα Μάκρη, τα Σπάτα, η Ραφήνα, ο Μαραθώνας και τα Γλυκά Νερά, όπου πολύ πρόσφατα έλαβε χώρα το ειδεχθές και αποτρόπαιο έγκλημα της 20χρονης μητέρας, να βρίσκονται ανοχύρωτες και με ελλιπές υπηρεσιακό δυναμικό, με αποτέλεσμα να βιώνουν οι χιλιάδες κάτοικοι των περιοχών αυτών, την καθημερινή ανασφάλεια και τον φόβο.

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας τον Υπουργό  για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει για την επίλυση του συγκεκριμένου  ζητήματος   και την επαναστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων της Βορειοανατολικής Αττικής.