Μαρία Απατζίδη: Κατάθεση ερώτησης  για την  λήψη μέτρων ώστε να μην χάσει κανένας μαθητής  της Γ’ Λυκείου, τις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, λόγω COVID-19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 26/5/2021 ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,  για την λήψη μέτρων ώστε να μην χάσει κανένας μαθητής  της Γ’ Λυκείου, τις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, λόγω COVID-19.

Η βουλευτής σημείωσε ότι  σύμφωνα με ανοιχτή επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δήμων Μαραθώνα, Μαρκοπούλου, Ραφήνας-Πικερμίου και Σαρωνικού, υπάρχει έντονη ανησυχία, για την απρόσκοπτη συμμετοχή των μαθητών στις  Πανελλήνιες εξετάσεις.

Η κα Απατζίδη επισήμανε ότι η ενδεχόμενη ύπαρξη θετικού κρούσματος σε κάποιο τμήμα πριν από τις εξετάσεις, θα σημάνει αποκλεισμό ολόκληρου του τμήματος από  τις εξετάσεις, συνεπώς θα πρέπει να γίνουν τα εξής:

  • Η πιο ολοκληρωμένη και αποτελεσματική λύση, είναι να λάβει χώρα η λήξη της σχολικής χρονιάς το λιγότερο 10 ημέρες πριν την διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων για την Γ’ Λυκείου.
  • Να μην προσμετρηθούν οι απουσίες και να μπορούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις κανονικά, οι μαθητές, οι οποίοι για την αυτοπροστασία τους, με δική τους ευθύνη και επιλογή, απουσιάζουν τις 10 τελευταίες μέρες της Σχολικής χρονιάς, ανεξάρτητα από το αν θα παρουσιαστεί θετικό κρούσμα στο τμήμα τους.
  • Να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές που θα έχουν την ατυχία να βρεθούν σε τμήμα με κάποιο θετικό κρούσμα, να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, προσκομίζοντας το αντίστοιχο αρνητικό διαγνωστικό τεστ.

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας την Υπουργό  τι απαντά στη συγκεκριμένη  επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δήμων Μαραθώνα, Μαρκοπούλου, Ραφήνας-Πικερμίου και Σαρωνικού