Μαρία Απατζίδη: Κατάθεση  ερώτησης για  τις ελάχιστες θέσεις των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, ενόψει των διορισμών στη Γενική Εκπαίδευση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜέΡΑ25, κατέθεσε στις 17/6/2021  ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, για  τις ελάχιστες θέσεις των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, ενόψει των διορισμών στη Γενική Εκπαίδευση.

Η κα Απατζίδη  ανέφερε  ότι  σύμφωνα με   δημόσια επιστολή του «Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Πληροφορικών (Π.Σ.Α.Π.)», είναι αναγκαίος ο διορισμός τουλάχιστον πεντακοσίων (500) εκπαιδευτικών Πληροφορικής, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η βουλευτής σημείωσε  ότι   η Πληροφορική, δεν είναι μόνο ένα μάθημα στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών του σχολείου, αλλά αποτελεί μέρος όλων των εκφάνσεων της καθημερινότητάς μας. Ο ψηφιακός γραμματισμός, έχει καταστεί πλέον απολύτως αναγκαίος για τη ζωή μας.

Η κα Απατζίδη επισήμανε ότι εν όψει των διορισμών που έχουν εξαγγελθεί, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Πληροφορικών θεωρεί ότι, με δεδομένες τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες σε εκπαιδευτικούς Πληροφορικής, ο αριθμός που θα πρέπει να διατεθεί στους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής στην κατανομή των 10.500 διορισμών στη Γενική Εκπαίδευση, αγγίζει τουλάχιστον το 500.

H βουλευτής κατέληξε ρωτώντας την Υπουργό τι απαντά στη δημόσια επιστολή του «Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Πληροφορικών (Π.Σ.Α.Π.), καθώς και εάν θα προβεί στον επιμερισμό 500 τουλάχιστον οργανικών θέσεων για εκπαιδευτικούς Πληροφορικής στη Γενική Εκπαίδευση, στους επικείμενους διορισμούς.