Μαρία Απατζίδη: Κατάθεση ερώτησης  για  την εγκατάσταση διοδίων στον δρόμο Χαλκίδα – Σχηματάρι      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 22/6/2021 ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, για την εγκατάσταση διοδίων στον δρόμο Χαλκίδα – Σχηματάρι .

Η κα Απατζίδη ανέφερε  ότι σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκιδέων, υπάρχει καθολική αντίθεση σε οποιοδήποτε σχεδιασμό εγκατάστασης σταθμού μετωπικών διοδίων, στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου.

Η βουλευτής επισήμανε ότι ένας τέτοιος σταθμός διοδίων θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή, αφού θα προκαλούσε ταλαιπωρία και καθυστερήσεις στις οδικές διελεύσεις, αύξηση των ατυχημάτων στους παράδρομους, οι οποίοι δεν έχουν σχεδιαστεί για μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, ενώ θα αποτελούσε σημαντική οικονομική επιβάρυνση για κατοίκους και επισκέπτες, μειώνοντας κατά πολύ την επισκεψιμότητα και την ανάπτυξη της περιοχής.

Η κα Απατζίδη τόνισε ότι ένα τέτοιο έργο δεν έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, καθώς ο δρόμος δεν κατασκευάστηκε με ιδιωτικές δαπάνες , αλλά από πόρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων  αντιτίθεται στην απαίτηση οι κάτοικοι του Νομού, οι άνεργοι, οι βίαια φτωχοποιημένοι, οι άνθρωποι που είναι εξαναγκασμένοι να χρησιμοποιούν το χειρότερο οδικό δίκτυο στη Χώρα, να καταβάλλουν τέλη διοδίων για την ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού, την οποία η μεγάλη πλειονότητά τους δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ.

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας τον  Υπουργό  τι απαντά στο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων, καθώς και εάν θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ματαίωση κάθε σχεδίου λειτουργίας του σταθμού διοδίων στην Ε.Ο. Χαλκίδας – Σχηματαρίου.