Μαρία Απατζίδη: Κατάθεση ερώτησης  για  να αρθεί η απαγόρευση του δικαιώματος των Ελλήνων της Κριμαίας, να επισκέπτονται την Ελλάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 18/5/2021 ερώτηση προς τον Υπουργό  Εξωτερικών, για να αρθεί η απαγόρευση του δικαιώματος των Ελλήνων της Κριμαίας, να επισκέπτονται την Ελλάδα.

Η κα Απατζίδη ανέφερε ότι  σύμφωνα με ανακοίνωσή της «Ελληνικής Λέσχης Φίλων της Κριμαίας»,  εξαιτίας των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ρωσία για τη διένεξή της με την Ουκρανία, δεν επιτρέπεται στους Έλληνες της Κριμαίας να ταξιδέψουν μέχρι την Ελλάδα.

Η κα Απατζίδη σημείωσε ότι για την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων, η ελληνική πολιτική ηγεσία καταδικάζει ένα κομμάτι του ελληνισμού, σε απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα και μάλιστα εν όψει του καλοκαιριού. Επιπλέον τόνισε ότι η χώρα μας αποτελεί σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών και  δεν μπορεί να είναι κάτι λιγότερο από φορέας ειρήνης, συνεργασίας και συνένωσης των λαών. Υπογράμμισε επίσης ότι το δικαίωμα της ελληνικής μειονότητας της Κριμαίας να επισκέπτεται την Ελλάδα, είναι αυτονόητο και η ελληνική κυβέρνηση έχει χρέος να το υπερασπιστεί στα ευρωπαϊκά όργανα και να το κάνει πράξη άμεσα.

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας τον  Υπουργό  εάν θα προβεί  σε παρέμβαση ώστε να σταματήσει η παράλογη αντιμετώπιση των Ελλήνων της Κριμαίας και να αρθεί η απαγόρευση του δικαιώματός τους, να επισκέπτονται την χώρα μας.