Μαρία Απατζίδη: Κατάθεση ερώτησης σχετικά με καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στην Εταιρία Retail World A.E.- Καταστήματα Public

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 20/5/2021 ερώτηση προς τον Υπουργό  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στην Εταιρία Retail World A.E.- Καταστήματα Public.

Η βουλευτής  ανέφερε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του  Σωματείου Εργαζομένων στην Εταιρία Retail World A.E.- Καταστήματα Public, η διοίκηση της εταιρείας προέβη στην απόφαση να αναγράφονται στο ονομαστικό ταμπελάκι κάθε υπαλλήλου και οι γλώσσες τις οποίες μιλά. Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι η συγκεκριμένη επιλογή είναι τουλάχιστον άκομψη, παραβιάζει προσωπικά δεδομένα και εκμεταλλεύεται τα προσόντα τους, πουλώντας τα με ασυδοσία.

Η κα Απατζίδη επισήμανε ότι πριν από λίγους μήνες, κατά τη διάρκεια συζητήσεων για  τη θέσπιση επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας,  οι εκπρόσωποι της εταιρείας ήταν κάθετα αρνητικοί στην καταβολή επιδόματος γλώσσας. Όλα τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα που προέβαλε το Σωματείο, όπως το επίδομα γάμου, τέκνων, ακόμη και το επίδομα ξένης γλώσσας, φάνηκαν παράλογα.

Η βουλευτής υπογράμμισε ότι  οι μισθοί των εργαζόμενων στα Public, είναι μισθοί πείνας, συνεπώς το Σωματείο διεκδικεί το αυτονόητο. Δίκαιους μισθούς για το μεγάλο ποσοτικά και ποιοτικά εύρος εργασίας.

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας τον Υπουργό τι απαντά  στις παραπάνω καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων και εάν θα προβεί στη διερεύνηση των συγκεκριμένων περιστατικών που έχουν καταγγελθεί. Ο Υπουργός ερωτάται επίσης εάν θα προβεί σε συνεννόηση με τη Διοίκηση της Εταιρείας, στην παύση αναγραφής στο ονομαστικό ταμπελάκι των εργαζόμενων, των γλωσσών τις οποίες μιλούν, καθώς και στη θέσπιση επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το σύνολο των εργαζόμενων.