Μαρία Απατζίδη: Κατάθεση ερώτησης σχετικά με καταγγελία για τοποθέτηση καμερών σε σχολεία της Κεφαλονιάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 14/6/2021 ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με καταγγελία για τοποθέτηση καμερών σε σχολεία της Κεφαλονιάς.

Η βουλευτής  ανέφερε ότι σύμφωνα με δημόσια ανακοίνωση της  Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς – Ιθάκης, οι Δημοτικές αρχές Αργοστολίου και Ληξουρίου, με πρόσχημα την προστασία από κλοπές, τοποθέτησαν κάμερες με υψηλό κόστος άνω των δύο χιλιάδων ευρώ, και τις χρησιμοποιούν ακόμη και σε χώρους  που λειτουργούν ως τάξεις, όπως σε προαύλια σχολείων που γίνεται το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Η κα Απατζίδη επισήμανε ότι η λειτουργία της κάμερας σε οποιονδήποτε χώρο, πολύ περισσότερο στα σχολεία, είναι μέτρο αντιπαιδαγωγικό, αντιδημοκρατικό και αυταρχικό και περιορίζει αφενός, την ελευθερία έκφρασης του συνόλου των φορέων της εκπαίδευσης και αφετέρου, την οικοδόμηση συνθηκών παιδαγωγικής ελευθερίας.

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας την Υπουργό  τι απαντά στην καταγγελία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, καθώς και εάν θα προβεί στην αφαίρεση των καμερών παρακολούθησης, που υπάρχουν στο Γενικό Ενιαίο Λύκειο Ληξουρίου και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πάστρας.