Μαρία Απατζίδη: Κατάθεση ερώτησης σχετικά με καταγγελία για αντεργατική συμπεριφορά εργοδοτών, αναφορικά με τη μη κάλυψη του κόστους των self tests των εργαζόμενων  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 20/5/2021 ερώτηση προς τον Υπουργό  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με καταγγελία του  Εργατικού Κέντρου Αθήνας,  για αντεργατική συμπεριφορά εργοδοτών, αναφορικά με τη μη κάλυψη του κόστους των self tests των εργαζόμενων.

Η βουλευτής  ανέφερε ότι  σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού τομέα, θα πρέπει να πραγματοποιούν δύο self tests την εβδομάδα με δήλωσή τους στην Εργάνη, και το ένα από τα δύο self tests θα χορηγείται από τον εργοδότη, επιμεριζόμενος το κόστος του.

Η κα Απατζίδη επισήμανε ότι όπως προκύπτει   από ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, υπάρχουν πολλές καταγγελίες από εργαζόμενους, ότι οι εργοδότες ζητούν από τους ίδιους να καλύψουν το κόστος, κάτι το οποίο είναι αντιδεοντολογικό και ανήθικο.

Η βουλευτής υπογράμμισε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη, η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί να πράξουν τα δέοντα, ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος, και σε καμία περίπτωση να μην υπάρξει η παραμικρή επιβάρυνση των εργαζόμενων. Η προστασία τόσο της δημόσιας υγείας, όσο και των εργασιακών δικαιωμάτων είναι αδιαπραγμάτευτη σε ηθικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας τον Υπουργό τι απαντά  στις παραπάνω καταγγελίες του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, αναφορικά με τη μη συμμόρφωση εργοδοτών στην κάλυψη του κόστους των self tests για τους εργαζόμενους, καθώς και εάν θα προβεί στη διερεύνηση των συγκεκριμένων περιστατικών που έχουν καταγγελθεί.