Μας δουλεύει ψιλό γαζί ο Καμμένος αφού ψήφισε τα μέτρα

10.6.2016

Πρώτα τα ψήφισε, μετά ευλόγησε την κυβέρνηση που έσωσε τη χώρα και τώρα χαρακτηρίζει αντισυνταγματικά τα μέτρα του αριστερού μνημονίου για να εξιλεωθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ Π Καμμένος.

«Πολλά από τα μέτρα που πήραμε δεν είναι ευχάριστα», παραδέχθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και συνέχισε λέγοντας ότι «κάποια εξ αυτών δεν συμβαδίζουν με το νόημα του Συντάγματος, αλλά η συμφωνία του Ιουλίου κατέληξε και σε συμφωνία στο Eurogroup».

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1ο υπουργός Εθνικής Αμυνας σημείωσε ότι «ως Ανεξάρτητοι Έλληνες σε θέματα που είχαμε προτάξει δώσαμε μεγάλη μάχη, σε άλλα κερδίσαμε, σε άλλα χάσαμε. Κερδίσαμε στα ειδικά μισθολόγια, παρότι υπήρχε μεγάλη πίεση. Χάσαμε τον ΦΠΑ στα νησιά, η πίεση που υπήρχε ήταν να καταργηθούν όλα τα προνόμια, καταφέραμε να τα διατηρήσουμε στα μικρά νησιά».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «Ξεκινάει μια νέα εποχή, είναι βασικό το θέμα της ψυχολογίας, που μπορεί να βοηθήσει την οικονομία. Φαίνεται ότι θα υπάρξει έκρηξη επενδύσεων, που θα βοηθήσει στο να αντιμετωπιστεί η ανεργία και να έρθει η ανάπτυξη. Πρέπει να δώσουμε και ψυχολογικά ένα σύνθημα ότι η οικονομία θα βελτιωθεί». Σύμφωνα με τον ίδιο μετά την έγκριση του Eurogroup «η χώρα απελευθερώνεται και μπαίνουμε σε απομνημοποίηση της ζωής μας» υποστηρίζοντας ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης μολονότι την ίδια ώρα παραδέχθηκε ότι όλοι βρίσκονται σε μεγάλη δυσκολία.

Υπενθυμιζεται πως ο υπουργός Εθνικής Αμυνας στις 24 Μαΐου είχε χαρακτηρίσει εγκληματική και αντισυνταγματική η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.