Μαχαίρι στο ανώτατο όριο στις συνάξεις – Μέχρι 3.088 ευρώ από συντάξεις μπορεί να παίρνει κάθε συνταξιούχους

29.2.2016

Ανώτατο όριο στις συντάξεις βάζει η κυβέρνηση για όσους  έχουν πάνω μιας και για όσο διαρκεί η δημοσιονομική προσαρμογή. Μάλιστα ορίζεται ότι το συνολικό ποσό  θα φτάνει τα 3.088 ευρώ από 3.680 που είναι σήμερα, ενώ το ανώτατο όριο για τη μία σύνταξη, θα είναι στα 2.304 ευρώ από 2.773 ευρώ που είναι σήμερα, ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.

Πρόκειται για πρόταση της κυβέρνησης η οποία θα ενταχθεί στον ασφαλιστικό νόμο σε μια προσπάθεια να κλείσει η μαύρη τρύπα των Ταμείων χωρίς όμως να δίνονται στοιχεία για πόσους συνταξιούχους αφορά η διάταξη αλλά και ποιο θα ε΄’ιναι το τελικό όφελος από τη μείωση αυτή.

Πάντως οι πληροφορίες επιμένουν ότι οι θεσμοί ζητούν περαιτέρω μείωση των ορίων αυτών και στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Εργασίας εξετάζει το σενάριο καμία σύνταξη να μην είναι άνω των 2.000 ευρώ και κανένας συνταξιούχους να μην έχει εισόδημα από συντάξεις άνω των 2.300 ευρώ.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη σχετικά με δικαίωμα που έχουν παλαιότεροι βουλευτές και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, να εισπράττουν δύο και τρεις συντάξεις, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι στόχος της κυβέρνησης, είναι να διασφαλιστεί η κοινωνική δικαιοσύνη και η ισότητα στην κατανομή των βαρών και θα τεθούν δίκαιοι κανόνες και για τους βουλευτές και τους αιρετούς.

«Μέριμνα της κυβέρνησης είναι να μη μειωθούν οι συντάξεις», είπε ο υφυπουργός Εργασίας, και τόνισε ότι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν τόσο υψηλές συντάξεις δεν υπερβαίνουν το 0,6% του συνόλου των 2.656.704 συνταξιούχων.

«Οι παροχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης θα διασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση στους συνταξιούχους και θα είναι πολλαπλάσια από τις εισφορές» κατάληξε ο κ. Πετρόπουλος.