Μεγάλη ανταπόκριση των κοριτσιών για τη Γυναικεία  Ομάδα  ποδοσφαίρου του Α.Ο. Συκαμίνου

Απολύτως θετική κρίνεται η απόφαση για σύσταση γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου, από τον Α.Ο. Συκαμίνου, με βάση την μεγάλη  ανταπόκριση των κοριτσιών να γνωρίσουν τα μυστικά της μπάλας.

Η ανταπόκριση των κοριτσιών έχει ξαφνιάσει τη διοίκηση του σωματείου καθώς, ήδη, το τμήμα αριθμεί δεκατέσσερις αθλήτριες και σύντομα ο αριθμός αναμένεται να ξεπεράσει τις είκοσι, αν κρίνει κανείς από το ενδιαφέρουν που υπάρχει.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι απαγορευτικό πια  για τις γυναίκες. Τις ενθουσιάζει και διαπιστώνουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν εξίσου καλά με τους άντρες. Άλλωστε  αποδεικνύεται καθημερινά  ότι και στη χώρα μας το επίπεδο ανεβαίνει. Αργά αλλά σταθερά.

Το σημαντικότερο είναι ότι στον Α.Ο. Συκαμίνου υπάρχει ένα επιτελείο ανθρώπων οι οποίοι ενδιαφέρονται, πρωτίστως,  για την αθλητική διαπαιδαγώγηση των αθλητών και ακολούθως   για την εκμάθηση του ποδοσφαίρου, μέσα σε υγιή, αθλητικό πλαίσιο. Νοιάζονται και φροντίζουν να είναι πρώτα παιδαγωγοί και ακολούθως παράγοντες.

Ο προπονητής της ομάδας κ. Ευάγγελος Αρμυριώτης, καταξιωμένος στο χώρο του, καθημερινά προσπαθεί να εμφυσήσει στις νέες αθλήτριες τη δική του ποδοσφαιρική παιδεία, η οποία έχει να κάνει με την εκμάθηση των μυστικών του ποδοσφαίρου και ταυτόχρονα τα κορίτσια να αναδεικνύουν με την συμπεριφορά τους το ευ αγωνίζεσθε.

Δίπλα του, ακούραστος συνεργάτης του, ο Γραμματέας του Συλλόγου και υπεύθυνος του Τμήματος κ. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, ο οποίος είναι η ψυχή της όλης προσπάθειας.

Στόχος του σωματείου είναι αυτή τη χρονιά η ομάδα να κάνει τα προπαρασκευαστικά μαθήματα γνώσης του αντικειμένου στις νεαρές αθλήτριες και την επόμενη χρονιά να ενταχθεί η ομάδα  στις εθνικές κατηγορίες. Αν συμβεί αυτό το πιθανότερο είναι η ομάδα του Α.Ο. Συκαμίνου να αγωνιστεί στην  Γ΄ Εθνική Κατηγορία, κάτι που θα αποτελέσει σημαντικό γεγονός για το  ποδόσφαιρο στο Δήμο Ωρωπού.

Φυσικά τα κορίτσια έχουν να διανύσουν πολύ δρόμο ακόμα,  καθώς βρίσκονται στα πρώτα αναγνωριστικά βήματα του τι εστί ποδόσφαιρο. Υπάρχει όμως ενθουσιασμός, θέληση και διάθεση, ώστε, με υπομονή και επιμονή, να επιτευχθεί ο στόχος που είναι η δημιουργία ενός αξιόμαχου συνόλου που θα αποτελεί στο μέλλον το καμάρι της περιοχής. Θα είναι το παράδειγμα για όλες τις ομάδες, καθώς θα παρουσιάζει ένα σύνολο που θα είναι πραγματική  ομάδα και τα κορίτσια θα χαίρονται το άθλημα και ο κάθε αγώνας θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για αυτές.

Τα κορίτσια του Α.Ο. Συκαμίνου θα έχουν την ευκαιρία στις 15 Οκτωβρίου να παρακολουθήσουν στο ΟΑΚΑ τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας ανδρών με αντίπαλο την Βοσνία. Ήταν ένα πρώτο δώρο προς τα κορίτσια, το  οποίο  κατόρθωσε να αποσπάσει ο κ. Μιχαλόπουλος από τον Πρόεδρο της ΕΠΣΑΝΑ.