Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των ληστών των χρηματοκιβωτίων στη Δυτική Αττική

Στη σύλληψη δώδεκα ατόμων και δεκάδες προσαγωγές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της σπείρας των ληστών με τα χρηματοκιβώτια στη Δυτική Αττική, έχει προχωρήσει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής μετά τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ξεκίνησε από αργά χθες το βράδυ, και συνεχίζεται  στη δυτική Αττική, για την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και οι «συμμορίες των χρηματοκιβωτίων», που έκαναν διαρρήξεις και ληστείες σε οικίες και εταιρείες, σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με  πληροφορίες του ΑΠΕ, έχουν συλληφθεί 12 άτομα και έχουν προσαχθεί δεκάδες άλλα, η συμμετοχή των οποίων σε εγκληματικές οργανώσεις εξετάζεται.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών αναμένεται αναλυτική ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Η επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διεξάγεται κυρίως στο Μενίδι, τα Λιόσια, τον Ασπρόπυργο, με δεκάδες ένοπλους αστυνομικούς να αναζητούν μέλη των συμμοριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερα από τα αρχηγικά μέλη της σπείρας των χρηματοκιβωτίων έχουν διαφύγει της σύλληψης.

Υπενθυμίζεται ότι το πιο πρόσφατο «χτύπημα» της συμμορίας, έγινε την Πρωτομαγιά, όταν έβαλε στόχο το σταθμό διοδίων που βρίσκεται στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι, ενώ από το Φεβρουάριου είχαν γίνει χτυπήματα σε μεγάλες επιχειρήσεις σε Οινόη, Οινόφυτα, Σχηματάρι και Χαλκίδα.

.