Μεγάλη διαφορά χωρίζει την κυβέρνηση με τους δανειστές

1.3.2016

Μεγάλη απόσταση απόσταση χωρίζει  την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα στις διαπραγματεύσεις για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος.

Χθες  συνεδρίασε το Euro working group και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μεγάλη διάσταση ανάμεσα σε αυτά που υποστηρίζει για την ελληνική οικονομία το ΔΝΤ και ανάμεσα σε αυτά που υποστηρίζουν οι Βρυξέλλες.

Γι΄ αυτό το λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, δόθηκε εντολή στους εκπροσώπους της τρόικας να ξαναβρεθούν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες σε ένα δείπνο αξιολόγησης προκειμένου να συζητήσουν για το τι μέλλει γενέσθαι, εν απουσία, ωστόσο, της ελληνικής πλευράς.

Ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας μιλώντας χθες στον «ενικό» ισχυρίστηκε ότι οι διαφορές υπάρχουν,  κυρίως,  με το ΔΝΤ το οποίο κάλεσε να γίνει πιο ρεαλιστικό, καθώς τα όσα υποστηρίζει δεν συνάδουν με την πορεία της οικονομίας. Αποδεικνύεται ότι τα γεγονότα τον διαψεύδουν και οι διαφορές είναι με όλους τους δανειστές σε πολλά σημεία.

Εκείνο το οποίο φαίνεται ότι επιδιώκει η κυβέρνηση είναι μια πολιτική λύση. Ηλύση όμως θα έρθει μέσα από συμβιβασμό. Κι αυτός θα είναι με αντιστάθμισμα το προσφυγικό –μεταναστευτικό γι αυτό η κυβέρνηση μιλάει σήμερα ότι  πάνω από 120 χιλιάδες πρόσφυγες  θα εγκλωβιστούν τους επόμενους μήνες στη χώρα μας κι αναζητά, εναγωνίως, χώρους για να τους μετατρέψει σε Κέντρα Φιλοξενίας.

Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι άκρως επικίνδυνη για τη χώρα όπως προειδοποίησε τον πρωθυπουργό σήμερα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κ Κ Μητσοτάκης μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματός του.

Ενδεχομένως μια τέτοια εξέλιξη να επιθυμούν και οι εταίροι μας και ,κυρίως η Γερμανία η οποία και είχε διαρρεύσει την πληροφορία πριν μερικές εβδομάδες.