Μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή στο Εργατικό Φεστιβάλ του ΚΚΕ στα Οινόφυτα

 

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Εργατικό Φεστιβάλ του ΚΚΕ, για τα εκατό χρόνια από την ίδρυσή του, που διοργανώθηκε την Κυριακή, το απόγευμα, 24 Ιουνίου, στο Ανοικτό Θέατρο Οινοφύτων, με κεντρικό σύνθημα ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο κ. Αντώνης Κούκουρας, μέλος του Γραφείου Τομέα Θήβας Οινοφύτων ΚΚΕ, ενώ ο κ. Μανώλης Καραντούσας, μέλος της Κ.Ε. ΚΚΕ στην κεντρική ομιλία του τόνισε ότι «ο καπιταλισμός μπορεί να είναι ισχυρός, δεν είναι όμως ανίκητος. Οι εργάτες παράγουμε τα πλούτη, χωρίς εμάς τίποτα δεν κινείται. Αν το αποφασίσουμε έχουμε τη δύναμη να τον ανατρέψουμε!».

Στη συνέχεια ακολούθησαν μουσική και χορευτικά από Ελλάδα, Ινδία και Πακιστάν, ενώ η εξαιρετική βραδιά ολοκληρώθηκε με λαϊκό γλέντι.

‘Ήταν μια μοναδική βραδιά καθώς Έλληνες και μετανάστες ενώθηκαν πραγματικά, διασκεδάζοντας και ανταλλάσσοντας στοιχεία του πολιτισμού τους σεβόμενοι ο ένας την κουλτούρα του άλλου.

Αποδείχτηκε ότι στην πολυπολιτισμική κοινότητα των  Οινοφύτων μπορούν και   συνυπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικές κουλτούρες που τους ενώνει ο  αγώνας για την επιβίωση. Έχουν κοινά προβλήματα στη δουλειά και στην καθημερινότητά τους, τα οποία μαζί μπορούν να τα αντιμετωπίσουν. Και το ΚΚΕ με  αυτή την πρωτοβουλία τους έφερε ακόμα πιο κοντά.

Στο χώρο λειτούργησαν Έκθεση φωτογραφίας για τον πόλεμο, τη μετανάστευση και την προσφυγιά, βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή, μπαρ με ελληνική και διεθνή κουζίνα, καθώς και παιδότοπος.