Μεγάλη επιτυχία του Τ.Α. Ωρωπού-Εξαρθρώθηκε σπείρα που ρήμαζε σπίτια στον Ωρωπό

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού εγκληματική οργάνωση που είχε ρημάξει με κλοπές σπίτια και αυτοκίνητα σε όλο το Δήμο Ωρωπού, αλλά και στις περιοχές του Διονύσου, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη και Αυλίδα.

Μετά από οργανωμένη και συντονισμένη επιχείρηση των ανδρών του Τ.Α. Ωρωπού στον Ωρωπό και στη Φυλή, το πρωί της 6ης Απριλίου συνελήφθησαν 5 Ρομά, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους.

Δείτε: Βίντεο ντοκουμέντο: Έτσι «χτυπούσε» η σπείρα διαρρηκτών του Ωρωπού και Ανατολικής Αττικής

Ειδική ομάδα του Τ.Α. Ωρωπού εντόπισε 3 από τα μέλη της σπείρας των διαρρηκτών στην παραλία Μαρκοπούλου την ώρα που πηδούσαν από περίφραξη σπιτιού προκειμένου να διαφύγουν, καθώς το τέταρτο μέλος, ο οποίος ήταν τσιλιαδόρος, τους ειδοποίησε για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Στη συνέχεια εγκατέλειψαν το σχέδιο τους για τη διάρρηξη και τράπηκαν σε φυγή. Παρά την προσπάθεια τους να διαφύγουν και μετά από άγρια καταδίωξη, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του Τ.Α. Ωρωπού.

Με τη σύλληψη τους εξιχνιάστηκαν 32 περιπτώσεις κλοπών και μία υπόθεση ληστείας.

Η συγκεκριμένη συμμορία διαρρηκτών δρούσε στις περιοχές από τα τέλη  Αυγούστου του 2020, έχοντας διακριτούς ρόλους και εναλλασσόμενη σύνθεση.  Έκλεβαν συστηματικά σπίτια όταν έλειπαν οι κάτοικοι και ανασφάλιστα αυτοκίνητα, ρημάζοντας όλο το Δήμο Ωρωπού και τις υπόλοιπες περιοχές δράσεις τους. Τις διαρρήξεις τις έκαναν με αυτοκίνητα που ανήκαν στους ίδιους ή σε συγγενείς τους.

Από έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλοπιμαία, καθώς και  3 «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα της σπείρας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συγχαρητήρια στους άνδρες του Τ.Α. Ωρωπού για την μεγάλη επιτυχία τους. Με την άμεση και συντονισμένη δράση τους, κατάφεραν να εξαρθρώσουν μια σπείρα διαρρηκτών που είχε γίνει «κακός μπελάς» στο Δήμο Ωρωπού.

Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα στο Τ.Α. Ωρωπού, με οργανωμένες επιχειρήσεις που στέφονται με απόλυτη επιτυχία, δίνοντας έτσι στους κατοίκους το αίσθημα της ασφάλειας που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη.

Τα “επιχειρησιακά” αυτοκίνητα της σπείρας: