Μεγάλη φιέστα ή σιέστα ο εορτασμός ενός χρόνου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ;

24.1.2016

Της Σοφίας Μπασκάκη

Το σύνηθες είναι να γιορτάζονται οι επέτειοι αφού έχει διανυθεί ένα χρονικό διάστημα από την ημέρα που συνέβη ένα σημαντικό γεγονός μέχρι την ημέρα του εορτασμού, ώστε να τιμηθεί η επιτυχής έκβαση του. Κάπως έτσι δικαιολογούνται οι πανηγυρισμοί, οι χοροί και τα συγχαρητήρια.

Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίστηκε να γίνει φιέστα, σήμερα Κυριακή 24 Ιανουαρίου, για τον ένα  χρόνο διακυβέρνησης του, εν μέσω του αγροτικού αναβρασμού,  με την Ελλάδα σε μερικό αποκλεισμό από τα μπλόκα και δύο μέρες πριν την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το καταστροφικό νομοσχέδιο που αφορά το ασφαλιστικό.

Αυτό που δεν μας είπαν είναι τι ακριβώς γιορτάζουν; Την μεγάλη επιτυχία τους, με την αμέριστη συμβολή των ΑΝΕΛ φυσικά, που κατάφεραν μέσα σε ένα χρόνο να διαλύσουν εντελώς την χώρα και να βουλιάξουν στην ανασφάλεια ένα ολόκληρο λαό; Ή μήπως την ικανότητα τους να μετατρέπουν  τις προεκλογικές υποσχέσεις ελπίδας σε κατ’  εξακολούθηση ψέματα και κοροϊδίες;

Τελικά πρέπει να κάνουμε λόγο για φιέστα ή για σιέστα του ΣΥΡΙΖΑ που, από ότι δείχνει η περίφημη ενός έτους πορεία του, έχει πέσει σε βαθύ ύπνο με όλους εμάς να βλέπουμε εφιάλτες; Το να γίνει αναφορά γράμμα προς γράμμα σε όλα όσα συνέβησαν μέσα σε αυτό τον ένα χρόνο θα ήταν άσκοπο, αφού όλοι τα έχουμε βιώσει σκληρά στο πετσί μας. Ένας χρόνος που παρακολουθούμε το θέατρο του παραλόγου, θεατές μιας κακοστημένης παράστασης με ερασιτέχνες και ατάλαντους ηθοποιούς που εθελοτυφλούν αναζητώντας και Όσκαρ ερμηνείας!

Το βασικό σημείο που θέλω να σταθώ σε όλη αυτή την αθλιότητα είναι ότι εδώ και ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ απουσιάζει η Αριστερά. Η Αριστερά του λαού, η πραγματική ελπίδα για τα μικρομεσαία και λαϊκά νοικοκυριά, την οποία καπηλεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για να έρθει να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και την σκληρή, ανάλγητη καπιταλιστική πολιτική που εφάρμοσαν.

Ο τρόπος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κάθε άλλο παρά αριστερός είναι, αφού κατάφερε να περάσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα σέρνοντας στην εξαθλίωση τον κόσμο και τσαλαπατώντας εντελώς την αξιοπρέπεια που περίμενε να ανακτήσει μετά από το φιάσκο των προγενέστερων «Εθνοσωτήρων».

Ανεξέλεγκτες φορολογίες, κόκκινα δάνεια στο χείλος του γκρεμού, διάλυση του ασφαλιστικού, πνιγμένες ψυχές στο Αιγαίο καθημερινά, προσλήψεις ημετέρων σε κρατικές θέσεις, υποταγή στα ξένα μεγάλα συμφέροντα, αποδοχή της ιμπεριαλιστικής πολιτικής, εξευτελισμός της Ελλάδας με έναν χαρακτηρισμένο Πρωθυπουργό ως «ανόητο»… Και όλα αυτά μέσα από μια απαράμιλλη αλαζονεία που διακατέχει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία καμαρώνουν για τα κατορθώματα τους και επιζητούν μια μεγάλη φιέστα αναφέροντας στην αφίσα τους «Ένας χρόνος Αριστερά – Ένας χρόνος μάχης – Προχωράμε».

Αφού λοιπόν θέλει να γιορτάσει την σιέστα του ο ΣΥΡΙΖΑ ας πανηγυρίσει σήμερα για την Αριστερά που κατατρόπωσε, δίνοντας την ικανοποίηση σε όσους χρόνια την πολεμούν να κάνουν τη δική τους φιέστα και σε όσους χρόνια περίμεναν την δικαίωση με την έλευση της, να βουλιάζουν στην απογοήτευση και στην προδοσία.

Σήμερα μνημόσυνο θα έπρεπε να γίνεται για την Αριστερά που σκότωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και για όλες τις ψυχές που καθημερινά περιπλανώνται χαμένες ανάμεσα σε ζωή και θάνατο.

Η Αριστερά ήταν πάντα μια ιδέα μεγάλη, ένα «πιστεύω» και όχι μια απατηλή ελπίδα που τσαλαπατήθηκε βάναυσα από τους υποτιθέμενους εκφραστές της. Η Αριστερά αξίζει μια πραγματική φιέστα για όλους τους πραγματικούς αγώνες που έδωσε στην πολύχρονη πορεία της και γράφτηκαν με αίμα.

Γιορτάστε λοιπόν τη σιέστα σας και μη σπιλώνετε άλλο την Αριστερά γιατί αυτό «είναι ο καπιταλισμός ανόητε».