Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη στο Περιστέρι. Ζημιές και σε γειτονικά σπίτια

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 5 το πρωί σε αποθήκη ηλεκτρικών ειδών στη Στυλιανού Γονατά 16, στο Περιστέρι.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην πυροσβεστική η οποία έσπευσε στο σημείο με 18 άνδρες και έξι οχήματα.

Η φωτιά, ωστόσο, λόγω και του εύφλεκτου υλικού πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Το σχέδιο της πυροσβεστικής εκτυλίχθηκε σε δυο φάσεις, αφενός να κατασβέσει τη φωτιά στην αποθήκη ηλεκτρικών, αφετέρου να προστατέψει τα διπλανά σπίτια που κινδύνεψαν από τη φωτιά.

Να σημειωθεί ότι η αποθήκη ηλεκτρικών βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή του Περιστερίου, αριστερά και δεξιά βρίσκονται σπίτια και πολυκατοικίες, οπότε η κατάσταση ήταν και παραμένει επικίνδυνη.

Την τελευταία ώρα, λόγω της διάρκειας και της έντασης της φωτιάς εκφράζονται φόβοι για τη στατικότητα του κτιρίου, ενώ, όπως επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη, ζημιές έχουν προκληθεί σε διπλανά κτίρια. Συγκεκριμένα, εξωτερικές ζημιές έχει υποστεί μια πολυκατοικία που εφάπτεται στην αποθήκη ηλεκτρικών, η οποία τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ ζημιές έχει υποστεί και ένα ακατοίκητο διαμέρισμα.

Αναστάτωση στη γειτονιά

Οπως είναι φυσικό, στη γειτονιά του Περιστερίου επικρατεί αναστάτωση, με τους κατοίκους της περιοχής να ανησυχούν για τα σπίτια τους. Διπλανά σπίτια πλημμύρισαν από τα νερά που έριχνε η πυροσβεστική για να κατασβέσει τη φωτιά στη βιοτεχνία, ενώ η θερμοκρασία στο εσωτερικό τους είναι ιδιαίτερα υψηλή.

iefimerida.gr