Μεγάλο γλέντι στο Συκάμινο στη γιορτή Προβατίνας του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκαμίνου

Την ετήσια Γιορτή της προβατίνας διοργάνωσε, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκαμίνου στην πλατεία του χωριού.

Η προβατίνα είχε την τιμητική της, καθώς έγινε ανάρπαστη  από τους δεκάδες φίλους του Συλλόγου που κατέκλυσαν την πλατεία του χωριού, για να γλεντήσουν αλλά και να ενισχύσουν οικονομικά το Σύλλογο ο οποίος τα τελευταία χρόνια  έχει έντονη δράση με στόχο  να διατηρήσει τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής αλλά και να αναβιώσει παλιά δρώμενα.

Ο χορός ζέστανε την ατμόσφαιρα, το κρασί και η μπύρα έρρεαν άφθονα, σε μια βραδιά  όπου όλοι την απόλαυσαν. Ενώ υπήρξε και λαχειοφόρος με τρείς νικητές οι οποίοι κέρδισαν χρηματικά ποσά.

Παρόντες στην εκδήλωση ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, ο πρώην Αντιδήμαρχος  κ. Δημ. Βελτανιώτης ο  Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού κ.  Βασίλης Γεωργόπουλος, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Μαντάς, ο Πρόεδρος της Τ.Κ.  κ.  Αθ. Πολίτης, καθώς και τοπικοί σύμβουλοι.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκαμίνου με τον δραστήριο Πρόεδρό του κ. Παναγιώτη Μιχαλόπουλο, ο οποίος τον έχει αναβαθμίσει σημαντικά και όλα τα άξια μέλη του, έχει μετατραπεί σε  πολιτιστική κυψέλη του χωριού. Έχει αγκαλιάσει τη νεολαία  η οποία μετέχει σε διάφορα τμήματα του Συλλόγου αλλά και σε πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις.