Μεγαλειώδης συγκέντρωση του Στέλιου Πέτσα στο «Κτήμα 28» στις Αφίδνες

Μεγαλειώδης συγκέντρωση του Αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και υποψήφιου Βουλευτή  στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής Στέλιου Πέτσα, την Πέμπτη 18 Μαΐου, στο «Κτήμα 28» στις Αφίδνες, με την οποία ολοκλήρωσε τον προεκλογικό αγώνα του.

Εκατοντάδες φίλοι και οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν βροντερό παρόν για να στηρίξουν την προσπάθεια του Στέλιου Πέτσα να εκπροσωπήσει το λαό της Ανατολικής Αττικής στη νέα Βουλή. Δίπλα του η οικογένεια του και δήμαρχοι με τους οποίους συνεργάστηκε εποικοδομητικά τα τελευταία χρόνια, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ο Στέλιος Πέτσας, ένας τεχνοκράτης, μεθοδικός και αποτελεσματικός πολιτικός σε εξαιρετικά αντίξοες συγκυρίες για τη χώρα, σήκωσε με απόλυτη επιτυχία το βάρος της στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα  να μείνει όρθια και η ίδια η κοινωνία και, πλέον,  να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον της την επόμενη τετραετία.

«Σας ευχαριστώ για τις όμορφες στιγμές που περάσαμε μαζί όλο αυτό το διάστημα. Το ταξίδι τώρα αρχίζει»  τόνισε στην ομιλία του ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

«Την Κυριακή πάμε όλοι μαζί για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, για τη νίκη της δημοκρατίας για μια νέα τετραετία για να πάμε τον τόπο μπροστά. Θα πετύχουμε ευρεία νίκη», συμπλήρωσε με έμφαση.

Ο κ. Πέτσας στην ομιλία του αναφέρθηκε διεξοδικά στο έργο της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη την προηγούμενη τετραετία, επισημαίνοντας ότι «οι πολίτες οφείλουν να αποφασίσουν  με υπευθυνότητα την Κυριακή, εάν η χώρα θα επιστρέψει στο παρελθόν η εάν θα συνεχίσει να πορεύεται με σταθερά βήματα, τολμηρά, μπροστά. Εάν θα  συνεχίσει την αναπτυξιακή πορεία της, με συνέπεια και σταθερότητα».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επικεντρώθηκε στον τομέα της Οικονομίας, όπου τόνισε ότι έγιναν σημαντικά βήματα ανόρθωσης της με εμφανή αποτελέσματα. Μείωση της φορολογίας, αύξηση των μισθών, κάτι που θα συνεχιστεί με περαιτέρω αύξηση, κατά 25, και την επόμενη τετραετία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Μείωση του ΕΜΦΙΑ κατά 35%, αλλά και της ανεργίας, καθώς δημιουργήθηκαν 300 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Στήριξη των ευπαθών ομάδων και φυσικά των νέων  με το πρόγραμμα «Στέγη για νέους και νέα ζευγάρια» με χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια.

Επίσης στην Παιδεία, όπου όπως ανέφερε υπήρχαν τεράστιες ανάγκες σε κτηριακές υποδομές, αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό. Η κυβέρνηση κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων αυτών. Σήμερα, είπε, διατίθενται 380 εκατ. ευρώ για τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς. ΄Έτσι κανένα παιδί δεν μένει εκτός Βρεφονηπιακών σταθμών.

Αλλά και στην εξωτερική πολιτική, όπου επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν είναι Λουξεμβούργο να μην έχει εχθρούς. Η άμυνά μας  χρειάζεται ενίσχυση, ώστε να διασφαλίζεται η αποτρεπτική δύναμή της και εξ αυτού η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητά της. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λειτούργησε προς αυτή την κατεύθυνση και ενίσχυση τις Ένοπλες Δυνάμεις της.

Τέλος αναφέρθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου το έργο που εκτελέστηκε με δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα υποδομών, όχι μόνο την κράτησαν όρθια, αλλά και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για ουσιαστική ανάπτυξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρηματοδοτήθηκε από τον υπουργείο Εσωτερικών με πάνω από 3,5 δις ευρώ, από χρηματοδοτικά εργαλεία και η Ανατολική Αττική έλαβε 280 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Πέτσας έκλεισε την ομιλία του ζητώντας από τους πολίτες να προσέλθουν, την Κυριακή 21 Μαΐου, στις κάλπες και να ψηφίσουν για μια νέα κυβερνητική θητεία, την Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παράλληλα να δώσουν τον ένα από τους τρείς σταυρούς στο ίδιο για να συνεχίσει να προσφέρει, μέσα από το Κοινοβούλιο στην Ανατολική Αττική, μια περιοχή που ζει και ο ίδιος και η οικογένεια του, και ταυτόχρονα να εργαστεί για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν.

Τον Αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών προσφώνησε ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. Σπύρος Καυκόπουλος ο οποίος είπε ότι «την Κυριακή ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να συνεχίσει η χώρα μας να πηγαίνει δυνατά ,τολμηρά μπροστά».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής στην Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης, οι δήμαρχοι Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, Λαυρίου Δημήτρης Λουκάς, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των ΔΗΜΤΟ Ωρωπού Σπύρος Καυκόπουλος, Αχαρνών Πέτρος Μαρίνης, Διονύσου Ρένια  Νικολοπούλου, καθώς και οι υποψήφιοι Βουλευτές της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής Βασιλική Τσίντζου και Κλεοπάτρα Τριανταφυλλίδου, επιχειρηματίες, καθώς και φίλοι και οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας.